15 кубика дърва за огрев – това ще бъде общото

...
15 кубика дърва за огрев – това ще бъде общото
Коментари Харесай

Достатъчни ли са 15 кубика дърва за огрев?

15 кубика дърва за огрев – това ще бъде общото количество дървесина, което едно домакинство ще може да употребява за един отоплителен сезон. Измененията в закона минаха на първо четене. Досега количеството беше 10 кубика.

За поредна година Тодор Тодоров от великотърновското село Ресен ще отоплява дома си на дърва, като е икономисал по 150 лв. за кубик. Пред „ Bulgaria ON AIR “ споделя, че през зимата изразходва по 4-5 кубика дърва. Според него и по 20 кубика да станат на човек, стига той да има пари, ще си купи колкото желае и посочи:

„ Не е въпросът в рестриктивните мерки, само че дървесината се изнася. Секат се поголовно горите, всичко се вкарва в материали. “

Иваничка Миновска и брачният партньор й не са се впечатлили от поправката в закона, тъй като в дома й изполвали по почти 6 кубика на сезон. Същевременно имало пенсионери, които се отказвали от отоплението на твърдо гориво и избирали електрическата енергия.

Заради повишаването на дървата през миналите 2 години, хората всеобщо избирали отопление на екобрикети и пелети. По този мотив продавач-консултантът Мария Георгиева разяснява:

„ Голям е ползата към пелетите, екологично чисти са, слънчогледови, дървени предлагаме, тъй като цената е добра. В момента към 320 са слънчогледовите, към 600 лв. са дървените за звук. “

Според сметките през миналия отоплителен сезон най-икономично е било отопляването на семействата с електрическа енергия, само че се чака с повишаването това да се промени.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР