15 хил. компании в сектора на търговията изпитват сериозни затруднения

...
15 хил. компании в сектора на търговията изпитват сериозни затруднения
Коментари Харесай

15 хил. компании в сектора на търговията изпитват сериозни затруднения на пазара

15 хиляди компании в бранша на търговията изпитват съществени усложнения на пазара, само че последователно бизнесът излиза от рецесията. Това демонстрира изследване на бизнес средата в този бранш. 

Търговията е с по-добри стопански резултати от останалите браншове в страната, разяснява Иво Желев, шеф на организацията, провела проучването.

Проучването демонстрира надълбоко разделяне в бранша по положението на фирмите. Мениджърите на огромните проспериращи търговски вериги чакат те да не престават да порастват, до момента в който по-малките, изключително в регионите на Северна България, са със съществени проблеми в икономическите индикатори, споделя Иво Желев от организацията, провела проучването.

" Търговските компании, които се намират в такова неподходящо състояние са 14%, което не би трябвало доста да ни успокоява, тъй като в последна сметка това са близо 15 000 компании, които изпитват доста съществени проблеми ", споделя той.

Анализът демонстрира още стесняване на потреблението поради демографските проблеми и опитите на министри да се месят в пазара. Най-много българинът харчи за здраве и медикаменти. Следват месото и месните артикули, млякото и млечните артикули, алкохола и акцизните артикули.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР