15-годишно приемно дете, което се събудило, за да види как

...
15-годишно приемно дете, което се събудило, за да види как
Коментари Харесай

15-годишно българче съди възпитатели в Орегон - правили секс пред него

15-годишно приемно дете, което се събудило, с цел да види по какъв начин двама възпитатели вършат секс покрай него, заведе дело против държавните чиновници във федералния съд в Юта във вторник, потвърждавайки, че е било неведнъж подценявано, до момента в който е било под грижа на страната, написа Salem Reporter.

Жертвата, разпозната в правосъдните бумаги единствено като YG, твърди в правосъдния развой, подаден в Окръжния съд на Съединени американски щати, че когато разказал на длъжностните лица какво е видял, той е бил изпратен в пандиза за малолетни в окръг Ямхил и по-късно в дом в Юта, който след това е затворен след следствие на принуждение над деца.

В жалбата, подадена от името на жертвата от юриста от Салем Дейвид Крамер, се твърди, че Държавният департамент за човешки услуги систематично е навредил на момчето, като му е отказвал достъп до преводачи за трите години, в които той е бил под държавна настойчивост. В жалбата се споделя, че е прекарал първите 12 години от живота си в българско сиропиталище, приказва малко британски език и съзнателно е лишен от помощ при другарство със съветници, учители и медицински експерти.

Искът също показва като подсъдими двама държавни чиновници, техният началник, шефът на държавния отдел за човешки услуги.

„ Ответниците очаквали и приели, че YG ще премине през пукнатините на системата, до момента в който в последна сметка „ изчакат “ да навърши 18 години “, се споделя в жалбата.

Искът е за 7 милиона $ за принуждение над деца, занемаряване, прочувствени премеждия, подправен затвор и нарушение на конституционните права на детето.

Жалбата също по този начин изисква държавната организация да даде на детето български преводач и да спре да го настанява в мотели с държавни служащи без спомагателни защитни ограничения.

Крамер сподели, че се надява правосъдният развой да хвърли светлина върху метода на работа в отделите за отбрана на децата на организацията.
„ Безразличието на DHS към грижите и сигурността на това момче е толкоз настойчиво и толкоз усложнено, че проблематичното дете от българско сиропиталище евентуално се е трансформирало в безнадеждно дете “, написа Крамер в имейл.

В жалбата се споделя, че детето е било преместено в дома за задържане на малолетни в окръг Ямхил ден след случая в Best Western по напътствие на един от чиновниците, които са правили секс.

След това е изместен в Центъра в Ред Рок в щата Юта. Детето е било едно от 23 приемни деца там от Орегон.

По време на престоя му там, съгласно жалбата, YG се сблъсквал с тормоз и набези от страна на другите деца и станал очевидец на експлоадиране на протести в края на април. Безредиците накараха депутатите от Орегон да призоват децата да бъдат изтеглени от оборудването. Домът бе затворен предишното лято.

След това организацията преместила детето в различен дом в Розбург. Детето било преместено и оттова, сподели Крамер, само че юристът не може да каже къде е детето сега. Той остава под държавна настойчивост, сподели Крамер.

Според жалбата семейство от окръг Полк е готово да осинови детето, само че ще се нуждае от държавна помощ.

Крамер сподели пред Salem Reporter, че посредством жалбата се надява страната да даде късмет на детето да стане пълностоен възрастен.

„ Искаме това момче най-малко да се опита да помогне на себе си и да има минимално сполучлив живот “, споделя Крамер в имейла. „ Не желаеме той или данъкоплатците да понесат тежестта и разноските да имат още едно дете, останало за цялостен живот в системите за малолетни и възрастни в Орегон. Искаме DHS да бъде виновна за грешките си и да компенсира тези деца, които е наранила. "

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР