15-годишно момче беше нападнато с нож и ограбено от 32-годишен

...
15-годишно момче беше нападнато с нож и ограбено от 32-годишен
Коментари Харесай

Треньор и съотборници улавят рецидивист за минути, след като изпращат вкъщи нападнато момче


15-годишно момче беше нападнато с нож и ограбено от 32-годишен мъж в Пловдив. Следва. Само минути след случилото нападателят е открит и арестуван от треньора и съотборниците на нападнатото момче.

Той е бил повален на земята, до момента в който не пристигнала полиция.

„ Бях на спирката и слушах музика. Мъжът пристигна и сподели, че в случай че не му дам пари, ще извади ножа си. Дадох му 80 лв., които имах в себе си. След това набрах по телефона треньора си “, описа пред bTV Петър Тинтиков.

„ След като той ми се обади, незабавно аз и трима негови съотборници тръгнахме към мястото, на което е осъществен обирът. Петър беше доста обезпокоен, гласът му трепереше. Качихме го в колата и бързо разпитахме какво се е случило “, разяснява Димитър Желязков, треньорът по бойни изкуства на 15-годишното момче.

„ Обясни ни, разказа ни нарушителя. Дадох му пари, с цел да може да се прибере, и му споделих да ми се обади още веднъж, когато си е у дома. Тръгнахме по автобусната линия, в която се е качил мъжът. С огромна доза шанс видяхме описания човек на булеварда. Слязохме незабавно от колата и го заградихме, до момента в който си купуваше закуска. Преценихме, че това място не е добре, тъй като има и други хора. Изчакахме го да тръгне от там. Той пресече булеварда. Хванах го за якето, съборих го на земята, а момчетата незабавно му хванаха ръцете и краката, с цел да не може да мърда “, описа Димитър Желязков.

„ Попитахме го за какво е ограбил момчето и къде са парите. Отговори ни, че са в него и ще ни ги върне. Пуснахме му едната ръка и той извади 80-те лв.. Пусна ги на земята, аз ги прибрах и се обадих на 112. Докато дойдат органите на реда, мъжът се опита да избяга, само че още веднъж го свалихме на земята. Заградихме го, с нас имаше и очевидци. Полицаите пристигнаха и го задържаха “, добави още треньорът.

„ През цялото време бяхме наясно, че мъжът има оръжие, страхувахме се, само че бяхме доста ядосани. Апелирам хората да алармират на 112, когато виждат нарушавания “, сподели Димитър Желязков.

„ На метри от мястото, на което извършихме гражданския арест, намерихме малко дървено кръстче “, добави един от съотборниците на Петър.

„ След приемането на сигнала незабавно е изпратен автопатрул. Пристигнал е за две минути и причинителят е арестуван. Той е с голям брой престъпни прояви, осъждан е неведнъж за осъществени закононарушения. Предстои да се изготви документите и да стигне до неоправдателна присъда. В момента арестуваният е в следственият арест “, разяснява основен контрольор Делко Станчев, шеф на бранш Криминална полиция.

„ Със сигурност ще остане в пандиза, защото действието, което е направил е тежко по отношение на закона “, уточни още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР