15-годишният заподозрян за стрелбата в гимназията в Оксфорд е използвал

...
15-годишният заподозрян за стрелбата в гимназията в Оксфорд е използвал
Коментари Харесай

Заподозреният за стрелба в училище в Мичиган ползвал пистолет, купен в Черния петък

15-годишният обвинен за стрелбата в гимназията в Оксфорд е употребявал револвер, който татко му е купил четири дни по-рано, и е носил със себе си цели 45 патрона, оповестиха от офиса на шерифа на окръг Оукланд, предава RT.

Въпросното оръжие е 9 мм револвер Sig Sauer SP 2022, сподели шериф Майк Бушар пред медиите по-късно във вторник по време на актуализация за следствието на стрелбата в учебно заведение в Мичиган. Той е закупен от бащата на хипотетичния стрелец четири дни преди случая.

Заподозреният имал при себе си два пълнителя с 15 патрона за огнестрелното оръжие, в това число един със седем оставащи патрона. Бушар сподели, че следователите са разкрили 12 гилзи на местопроизшествието. По-рано денем подшерифът Майк Маккейб пресметна, че стрелецът е употребявал от 15 до 20 патрона, откакто е разкрил огън по други възпитаници.

Заподозреният не е разпознат от полицията, защото е малолетен. Той се предал на служители на реда, докато излизал от учебното заведение с револвера в ръка.

След като е арестуван, обвиненият е употребявал правото си да мълчи и е изискал юрист, сподели шерифът. Разследващите са претърсили дома на родителите на обвинения и са иззели телефона му.

Бушар уточни, че на бащата може да бъдат повдигнати обвинявания, свързани със собствеността му върху револвера, употребен при стрелбата. Той сподели също, че полицията не е знаела за никакви дисциплинарни проблеми или тормоз във връзка с обвинения младеж.

Бушар удостовери, че фотоси на огнестрелно оръжие, наподобяващо употребяваното при стрелбата, са оповестени от някого в ​​социалните мрежи. Той сподели, че полицията не счита, че това е индикация за достоверна опасност, защото фотосите са направени в подтекста на подготвителна пукотевица.

Медиите оповестиха, че измежду локалните родители е имало слух, че скоро може да се случи някакъв акт на принуждение. Някои възпитаници останали у дома във вторник. Маккейб сподели, че слуховете се проверяват, добавяйки, че „ в обществените медии има всевъзможни неща. Моля, не вярвайте на всичко, което чувате и виждате в обществените мрежи. ”

Стрелбата лиши живота на трима възпитаници на 14, 16 и 17 години, единият от които почина в кола на път за болничното заведение. При стрелбата са ранени седем възпитаници и 47-годишен преподавател. Съобщава се, че три деца остават в сериозно положение. Училището се намира в град Оксфорд в окръг Оукланд, северозападно от Детройт. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР