15-годишният ученик Джамари Райс загина, а друг е ранен тежко

...
15-годишният ученик Джамари Райс загина, а друг е ранен тежко
Коментари Харесай

Ученик загина, а друг е ранен тежко при стрелба в САЩ

15-годишният възпитаник Джамари Райс почина, а различен е ранен тежко при пукотевица наоколо до предния вход на учебно заведение в Ричфилд, предградие на Минеаполис, съобщи Асошиейтед прес, като цитира изказване на полицията.

Началникът на локалната полиция Джей Хенторн съобщи, че стрелбата е почнала към 12:07 ч. край Южния учебен център, а двама души са арестувани.

Раненият възпитаник е в сериозно положение в локална болница, добавя Българска телеграфна агенция.

" Това е драматичен ден за град Ричфилд ", съобщи Хенторн, без да заяви друга информация за потърпевшите възпитаници.

В Южния учебен център учат към 200 деца. Училището предлага специфични просветителни стратегии и различна гимназия, като образованието може да стартира от яслите.

Говорителката на учебното заведение Рейчъл Хикс съобщи пред медиите, че центърът е премахнал детекторите за метал на входовете. Освен това през последните години образователното заведение е премахнало учебната защита, заменяйки ги с преподаватели по сигурност на учениците, с цел да акцентира на построяването на взаимоотношения и оправянето с менталните проблеми.

Около шест часа след стрелбата са обискирани два адреса в Минеаполис. Открит е револвер, само че не е ясно дали е употребен при стрелбата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР