15-годишният сириец Омар е управлявал автобуса с мигранти, който помете

...
15-годишният сириец Омар е управлявал автобуса с мигранти, който помете
Коментари Харесай

До 10 г. затвор за 15-годишния Омар, натиснал педала на автобуса в Бургас

15-годишният сириец Омар е управлявал рейса с мигранти , който опустоши патрулка и умъртви двама служители на реда в Бургас. Това оповестиха на брифинг в Бургас от прокуратурата.

На малолетния към този момент е повдигнато обвиняване , съгласно което наказването, което може да получи, е сред 3 и 10 години затвор . То е по-малко точно поради възрастта на сириеца, изясни прокурор Соня Петкова.

В рейса имало общо 47 души, 13 от които - деца. Те почнали пътуването си в България от околност на 4 км от граничния пункт " Малко Търново ". Именно поради множеството хора в рейса и поради дейностите, които заплашват живота им , обвиняванията ще бъдат квалифицирани като тежки, обясниха от прокуратурата.

Обвинение са и други двама сирийски жители - съпричастни към схемата за трафик на незаконни мигранти. Единият е мъжът, който е настанявал пасажерите в рейса, помел патрулка и умъртвил двама служители на реда. Другият сириец пък взел участие в закупуването на транспортното средство. " Те са арестувани са за 72 часа и следва внасяне на искане за непрекъснатия им арест ", сподели Мария Маркова от Районната прокуратура в Бургас.

Един от сирийците е с филантропичен статут, а другите двама - със статут на непрекъснато пребиваващи у нас.

На брифинга бе обявено, че един българин също се проверява за съучастничество . Изяснява се дали и по какъв начин тъкмо той е взел участие в незаконната скица.

Няма повдигнати обвинявания, а до края на деня може да са подготвени с работни такива.

Събират се доказателства за това по какъв начин е платен рейсът. Вчера не бе публично доказано, че този български жител е притежателят на автокъщата в Харманли, който е дал незаконния рейс на сирийците. Вчера стана ясно и че задържаните са петима. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР