15-годишният Иван Иванов привлече вниманието на тенис общността, след като

...
15-годишният Иван Иванов привлече вниманието на тенис общността, след като
Коментари Харесай

Иван Иванов е номер 1 в световната ранглиста по тенис сред 15-годишните

15-годишният Иван Иванов притегли вниманието на тенис общността, откакто предишния месец доближи до финала на фючърс шампионата в София. Това беше първата му поява в главната скица на мъжки шампионат, а представянето му бе впечатляващо.

Иван сподели, че може да се мери с надалеч по-опитни и физически мощни противници, а успеха му над 354-ия в международната класация Артур Геа беше незабравим триумф. Иванов стана първият тенисист, роден през 2008 година, който може да се похвали с присъединяване на професионален край.

Това достижение му обезпечи предложения за шампионати от сериите Чаланджър в Майорка и Добрич, както и повиквателна за националния тим на България за Купа " Дейвис ". С този триумф той сложи връх като най-младия тенисист, включен в състава за Купа " Дейвис " в историята на българския тенис.

Според настоящата класация, Иванов заема 1156-та позиция в света с актив от 8 точки, което го слага на 13-то място измежду играчите под 18 години. Той е и един от едвам четиримата 15-годишни тенисисти в света със извоювани точки за международната класация. Останалите са Джак Ченг от Хонг Конг, Никита Билозерцев от Украйна и Круз Хюит, наследник на легендата Лейтън Хюит. Въпреки това, Иванов е най-високоранкираният състезател в света под 16-годишна възраст с максимален актив от точки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР