15-годишният Исмаил Асан, който е обвинен в бруталното убийство, разтърсило

...
15-годишният Исмаил Асан, който е обвинен в бруталното убийство, разтърсило
Коментари Харесай

Решетки за детето-убиец от Асеновград и съучастникa му

15-годишният Исмаил Асан, който е упрекнат в бруталното ликвидиране, раздрусало Асеновград на 26 май, остава за непрекъснато в следствения арест. Същата е ориста и на неговия съизвършител Митко Асенов, против който е повдигнато обвиняване за обир. Това реши по-рано през днешния ден арбитър Милена Рангелова от пловдивския областен съд.

Запитан „ ти за какво си пристигнал на съд “, Исмаил, който едвам приказва български, отговори „ без нищо “ и добави, че и не желае нищо от магистратите. Той изясни, че жертвата е протегнал ръка първи, той е отвърнал, а убитият е паднал на земята и си е блъснал главата в камък, по тази причина и е умрял. „ Не желаех да умира, само че не мога да го върна “, добави момчето.

Служебният му юрист настоя за мярка „ под контрол на контрольор от детска педагогическа стая “ и обоснова настояването си с обстоятелството, че Исмаил живее с майка си и има непрекъснат адрес. Защитникът добави, че клиентът му е възпитаник и има чисто правосъдно минало.

Същата мярка изиска и Митко Асенов. Оказа се, че 17-годишният юноша работи по градежите и посещава школото като частен възпитаник. „ Митко най-вероятно ще се размине единствено с условна присъда, защото е упрекнат само в обир “, разясни юрист Карачанов.

„ Нямам къде да тичам, бяха доста пийнал и по тази причина взех телефона. Имам доста работа и апелирам за по-лека мярка “, изясни момчето пред съда.

Прокурорът дефинира закононарушенията на децата като доста тежки и акцентира, че двамата имат трайни незаконни практики, защото против тях имало формирани преписки в локалното районно.

Съдия Милена Рангелова дефинира убийството като „ колосално тежко “ и остави двамата за непрекъснато в ареста.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР