15-годишната Алина Загитова донесе първо златно отличие на страната си

...
15-годишната Алина Загитова донесе първо златно отличие на страната си
Коментари Харесай

Алина Загитова спечели първото злато за Русия на олимпиадата

15-годишната Алина Загитова донесе първо златно отличие на страната си на Зимните олимпийски игри в Пъонгчанг. Тя завоюва олимпийската купа по фигурно пързаляне за дами със сбор от 239.26 точки от двете си осъществявания.

Среброто завоюва двукратната международна шампионка Евгения Медведева (Русия) с 238.26 точки, а трета се подреди канадката Кейтлин Озмънд с 231.02 точки.

Загитова и Медведева се състезават в Пьонгчанг под безпристрастен байрак и с името Олимпийски спортисти от Русия поради потвърдената допинг скица, покровителствана от страната и довела до наказване на олимпийския комитет на страната.

Рускинята беше съвършена в техническо отношение в своята стратегия на " Дон Кихот ". Тя извърши 11 скока, от които седем тройни, показва bTV Спорт.

Медведева завоюва всички златни медали на огромните шампионати по фигурно пързаляне в последните две години, само че този сезон имаше травма и беше победена от Загитова на европейското състезание, а сега и на олимпийските игри.

Кейтлин Озмънд беше трета и в двете стратегия и донесе четвърти орден за Канада от шампионата по фигурно пързаляне в Пьонгчанг.

Американките записаха най-слабото си показване на олимпийски игри. Брейди Тенел, Мирай Нагасу и Карен Чън приключиха надлежно 9-а, 10-а и 11-а.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР