15 февруари е обявен за Световен ден на онкоболните деца,

...
15 февруари е обявен за Световен ден на онкоболните деца,
Коментари Харесай

Страшно е, когато ракът поваля деца

15 февруари е разгласен за Световен ден на онкоболните деца, подсетиха от „ Сдружение за онкоболни и другари ” в Пазарджик.

Според калкулации на Националния раков указател в България общата заболеваемост в България е по-ниска от междинната за Европа, само че все пак в страната над 100 души се разболяват всеки ден, а над 18 000 умират от онкозаболявания годишно.

По публични статистически данни на Регионална здравна ревизия в Пазарджик за записаните болести от злокачествени новообразувания единствено през 2016 година в нашата област са новооткрити 1147 случая. Регистрираните болести от злокачествени новообразувания до края на 2016 година в област Пазарджик са общо 10 287.

През предходната година протече 16-ата поредна акция на Сдружението с преносим ехограф и видеопринтер, получени с помощта на дарителска акция, подкрепена от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. По време на акцията в Пазарджишко се прегледаха 1241 дами и мъже за рак на млечна и/или щитовидна жлеза. В резултат на профилактиката се наблюдават 45 случая с открита патология.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР