15 души са ранени при взрив късно снощи на самоделно

...
15 души са ранени при взрив късно снощи на самоделно
Коментари Харесай

Полицията барикадира улиците около взривения ресторант в Канада

15 души са ранени при гърмеж късно нощес на самоделно взривно устройство в индийски ресторант, наименуван " Бомбай Бхел ", в търговски център в Мисисога - огромно предградие на Торонто, заяви канадската полицията, представена от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Полицията оповестява, че двама души са в ресторанта, единият носел някакъв предмет. След като взривили устройството, те съумели да избягат. Властите се обърнаха към популацията за помощ при издирването им, описаха обвинените в Туитър и разгласиха техни фотоси от охранителните камери. Лицата и на двамата били прикрити с парче черен плат, заради което не се виждат, предава Българска телеграфна агенция.

Всички ранени са пратени в болница. Състоянието на трима от тях е сериозно.

Никой до момента не е поел отговорност за бомбената офанзива. Според локални медии всички улици и пътища в региона са затворени и по тях има засилено полицейско наличие.

Медиите напомнят, че преди месец водач връхлетя с нает микробус върху претъпкан на обяд ресторант в Торонто, като умъртви 10 души и рани 15.

Мисисога е ситуиран на брега на езерото Онтарио, на към 32 км от Торонто, и има население от 700 000 души. Външната министърка на Индия Сушма Сварадж писа в Туитър, че е в непрекъсната връзка с генералния консул на страната в Торонто и с индийския дипломат в Канада, които работят по случая. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР