15 души остават в болница, след като туристически автобус се

...
15 души остават в болница, след като туристически автобус се
Коментари Харесай

Задоволително е състоянието на пострадалите в катастрофата край Бургас

15 души остават в болница, откакто туристически рейс се прекатурна на автомагистрала „ Тракия “ край Бургас. 13 от потърпевшите са настанени в УМБАЛ Бургас, а един е в УМБАЛ “Дева Мария ”.

„ Състоянието на пациентите е приемливо. Всички са в ясно схващане, контактни и съответни. При нас дойдоха 14 души, от които 4 мъже и 10 дами – на възраст сред 30 и 70 години. Две от дамите бяха настанени в Клиниката по ортопедия и травматология. А останалите пациентите са в Отделението по неврохирургия. Двама от тях са в по-сериозно положение – една дама е с огромна разкъсно-контузна рана на скалпа, а един от мъжете е със строшен шиен прешлен ”. Това съобщи пред Нова тв зам.-директорът на УМБАЛ Бургас доктор Светослав Тодоров.

„ Вчера вечерта ми оповестиха, че рейсът е аварирал. Двамата водачи, които са били с транспортното средство, са много опитни. Този, който е управлявал рейса по време на злополуката е на 45 години. Другият е на 52. Доколкото разбрах са се сменили на Стара Загора. Не съм приказвал към момента с тях, защото даваха показания, когато дойдох на място ”, уточни притежателят на рейса Николай Динев.Той акцентира, че рейсът е платен преди месец и незабавно по-късно е минал механически обзор. Произведен е 2011 година. „ Преди да замине за Австрия транспортното средство е прегледано главно. По време на пътуването се чувахме с водачите, само че не са споменавали нищо за механически проблеми ”, акцентира той.

„ Предстоят още процесуално-следствени дейности и ще бъде назначена автотехническа експертиза, която ще откри дали се касае за човешка неточност или за техническа нередовност ”, акцентира началникът на „ Пътна полиция “ в Бургас Пламен Николов.

Етикети: Бургаскатастрофапострадали
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР