15:15:10:9:5 – това е името на един фотографски проект без

...
15:15:10:9:5 – това е името на един фотографски проект без
Коментари Харесай

"15:15:10:9:5": Благотворителен фотографски проект, посветен на семейните ценности

" 15:15:10:9:5 " – това е името на един фотографски план без прилика в България.

Фотокнигата е дело на Кристина Христова.
Снимка: bTV
" Започна като прочувствена задача в школа за модерна снимка, където аз попаднах инцидентно, по отношение на моя интерес в тази сфера. Бях решила, че би трябвало да стана по-добра. Искрата се възпламени от това, което учителите ни посочваха. На мен ми хрумна, защото аз съм фамилен човек, приятелите към мен също, осъзнах че те са многодетни фамилии. Аз самата имам две деца. Казах си, че ще стартира да фотографирам тези хора, задоволително съм снимала моите деца да вземем за пример ", спомня си Кристина.

Фотографският опит се пробва да отговори на въпросите на многодетните фамилии у нас, свързани с културните им потребности, само че и освен.

" С книгата желая да дам един по-съвременен прочит на това нещо. Да се гледа на него не като доктрина, а по-скоро като на една връзка сред хора, които са обединени от обичта. Това не е план просто за фамилии, за просвета, за някакво изкуство ", прибавя тя.
Снимка: bTV
Кристина е решила да подари всички събрани средства на обичаната си идея – подкрепяне на хората с интелектуални усложнения и техните културни потребности - по тази причина тя избира фондация " Светът на Мария ".
Снимка: bTV
" Тези младежи са пълнолетни хора, които посещават дневен център, учат се в това да развиват трудови умения, доста от тях работят на разнообразни места, осъществят се житейски. За нас това е доста значимо. Отделно от това, те имат и своите културни търсения, както всички хора, доста са любопитни. За нас това е доста хубава опция да продължим културното им включване ", сподели Миряна Маламин-Сирийски от фондацията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР