15 000 лв. взел Кристиян Бойков от бизнесмен, за да

...
15 000 лв. взел Кристиян Бойков от бизнесмен, за да
Коментари Харесай

Кристиян Бойков продал хакната фирмена база данни за 15 000 лв. на конкурент

15 000 лева взел Кристиян Бойков от предприемач, с цел да му продаде база данни на компания, с която били в конкуренция. Младежът съобщил новината на сътрудниците си от „ ТАД Груп ”, заливайки се от смях. Това стана ясно от разпити, които прокуратурата популяризира в петък, оповестява „ 24 часа “.

Един от сътрудниците на Кристиян даже хакнал уебсайт по повеля на Бойков. Случката се разиграла след неистина, че компанията ще става клиент на „ ТАД Груп ”.

„ Той безусловно ми сподели, че приказвал със притежателя на „ А ”. Това стана през април 2019 година, не помня точната дата. Тогава открих накърнимост, без да употребявам подготвени стратегии, а с ръчно претършуване. След това в персонален чат пратих линк на Кристиян. После не знам той какво е направил с уязвимостта. Същия следобяд, когато Иван Тодоров пристигна в офиса ни, Кристиян му заяви и на него, че съм хакнал уеб страницата на „ А ”. Тогава се усъмних, че той ме е излъгал, че „ А ” ще станат наш клиент. По-късно ревизирах в системата на компанията ни и видях, че в действителност няма подписан контракт с тях ”, споделя младежът.

Оттогава той станал доста по-внимателен към нещата, които Бойков му подавал.

Бойков даже държал външен харддиск, на който имало 500 гигабайта източени бази данни на клиенти и хакнати компании. От контрагентите на „ ТАД Груп ” копирал информацията, без да им споделя и да има това право.

„ Спомням си, че имаше имена, презимена, дати на раждания, ЕГН-та, имейли, айпи адреси ”, показва сътрудника на Кристиян. Той разгледал наличието, само че в наличието на Бойков.

Няколко дни по-късно 20-годишният пловдивчанин му се похвалил, че е блъснал огромна база данни.

„ Съдържаща регистрационните номера на доста коли, както и персонални данни на техните притежатели – имена, ЕГН-та, имейли. Кристиян ми сподели, че ги държи на доста несъмнено второ място и има информация за всички коли в България и техните притежатели ”, разказва информацията очевидецът.

„ Иван Тодоров и Кристиян имаха специфични връзки, повече от просто началник и чиновник ”, показват сътрудниците на двамата. Те измислили схемата с хакването на компании, които след това да ги наемат.

Всеки удар се правел след единодушието на Тодоров. Дори един път Бойков споделил, че може да удари държавна институция, а шефът на „ ТАД Груп ” отвърнал: „ Ми дай да ги забележим какво имат ”. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР