15 000 часа труд на специалисти ще дарят от български

...
15 000 часа труд на специалисти ще дарят от български
Коментари Харесай

ИТ фирми даряват 15 000 човекочаса работа за изграждане електронно здравеопазване у нас

15 000 часа труд на експерти ще дарят от български ИТ компании, с цел да оказват помощ за основаване и възстановяване на системи и услуги в областта на опазването на здравето. Това разгласи Илия Кръстев, ръководител на борда на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии по време на брифинг в Министерския съвет, съобщи Българска национална телевизия.

 „ Нашата цел е да покажем в една такава обстановка, че би трябвало да си оказваме помощ и свободният запас, който имаме в фирмите, да е в интерес на обществото. “, съобщи Кръстев, като добави, че се надява, откакто страната ни излезе от рецесията тя да е да е с едни гърди напред пред другите пазари в Европа.

Здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че основните системи са електронната рецепта, ел. направление, ел. досие, основни регистри, профилирана ел. система за следене на медикаментите и осведомителна система за диагностициране на лица и лицата под карантина. По думите му  задачата е работата да завърши до края на ноември

„ В началото на идната година ще имаме електронно опазване на здравето “, добави той.

Вицепремиерът Томислав Дончев добави, че по този метод в границите на няколко месеца може да се националната здравноинформационна система, с модулите електронно здравно досие, електронна рецепта

„ Това е доказателство, че рецесията не е рецесията не е единствено инциденти, само че ражда и благоприятни условия. Ние поемаме протегната ръка с благодарност. Считаме, че с помощта на тези 15 000 човеко-часове дарен труд, най- незабавното и значимото, което можем да създадем, е най-накрая в период от няколко месеца да изградим националната здравно-информационна система. Това сега е приоритет, с всичките и модули, което включва електронна рецепта и електронно здравно досие. Това не е единственото предложение за поддръжка от този жанр. Има още едно и безусловно идващите дни ще ви представим подготвен създаден артикул ", изясни вицепремиерът Томислав Дончев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР