148 364 818 лева е макрорамката на проекта за бюджета

...
148 364 818 лева е макрорамката на проекта за бюджета
Коментари Харесай

Стара Загора уточни какъв ще е бюджетът на общината за 2020 година

148 364 818 лв. е макрорамката на плана за бюджета на община Стара Загора за 2020 година, стана ясно нощес по време на публичното му разискване. В нея са включени дотацията за делегирани от страната действия и средства от лични доходи, действия, финансирани с общински доходи и преходният излишък. 177 258 390 лв. е индикативният годишен план за сметките за средства от Европейския съюз и бюджета на общината. За съпоставяне през 2019 година средствата, с които е разполагала общинската администрация, са били повече - малко над 153 милиона лв..
Запазване на фискалната резистентност, осъществяване на поредна и предвидима политика и опазване на уравновесен постоянен общински бюджет са главният приоритет пред управлението на община Стара Загора. Акцент тази година ще се сложи върху повече и по-качествени услуги в образованието и опазването на здравето, както и върху възстановяване на градската среда, рационализация на транспортна инфраструктура, ВиК мрежи и други, обясни Цанка Ганева, шеф на Дирекция „ Финанси, бюджет и счетоводни действия “. В проектобюджета се следи повишение на разноските по другите функционалности за възстановяване на предлаганите услуги. 
През актуалната година ще продължи работата по няколко преходни обекта - Културен център „ Стара Загора “, новия гробищен парк, Центъра за даровити деца, кръговото кръстовище в кв. „ Кольо Ганчев “, създаване на ново улично осветяване и ремонт на съществуващото. Новите обекти, които влизат в капиталовата стратегия са подобряването и благоустрояването на „ Руския пазар “, ремонтът на зоопарка, построяването на въжена градина и спортна зала в парк „ Артилерийски “. С европейско финансиране ще се продължи работата по плановете за съвременен градски превоз, за възобновяване на просветителната инфраструктура и за възстановяване на качеството на атмосферния въздух. 
Снощи стана ясно, че се приготвят плановите оферти за паркоустрояване и възстановяване на Станционната градина и Летния спектакъл, който е ситуиран в парк " Митрополит Методий Кусев ".
Цанка Ганева изясни, че ще се обърне внимание и на селата на територията на община Стара Загора, а в случай че бъдат включени в идващия програмен интервал за европейско финансиране, ще има опция доста да се усъвършенства виталната среда в тях. Към момента издръжката им се обезпечава от общия старозагорски бюджет, поради което и облагородяването им става по-бавно. Според основния финансист ресурсите всичко, което общината успее да притегли като запас за селата по европейски стратегии, ще се разходва единствено и само за тях. 
Бяха направени няколко оферти в Бюджет 2020 да бъдат включени разнообразни по вид услуги, поправки и акции. Детайлите и точната му рамка обаче ще станат ясни на 13 февруари, когато документът ще бъде прегледан и гласуван от общинския съвет. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР