147 души, заподозрени в принадлежност към групировката Ислямска държава“, са

...
147 души, заподозрени в принадлежност към групировката Ислямска държава“, са
Коментари Харесай

Европа се страхува от нова вълна джихадистки атаки

147 души, обвинени в принадлежност към групировката „ Ислямска страна “, са арестувани в Турция. Информацията популяризира министърът на вътрешните работи. Според Али Йерликая, над 2900 души са били задържани в страната по съмнение, че са членове на джихадистката формация, от 1 юни 2023 година

След офанзивата в Москва, за която отговорност пое " Ислямска страна Хорасан ", Италия се причисли към Франция и увеличи равнището на паника против терористични офанзиви за интервала на Страстната седмица.

В понеделник във Венеция протоколът за сигурност беше задействан, когато две чанти бяха открити на улицата, само че притежателите им в последна сметка се появиха преди сапьорите.

Франция също разгласи по-строги ограничения за сигурност с оглед и на престоящите през лятото Олимпийски игри. Според президента Еманюел Макрон, имало е " няколко несполучливи опита " на „ Ислямска страна “ осъществяване на за офанзиви на френска територия. Само тази година са предотвратени два такива.

В Германия равнището на терористична опасност остава високо, само че без да е променено. Берлин твърди, че е квалифициран за вероятни офанзиви по време на европейското състезание по футбол, което е след по-малко от 3 месеца.

В последния си отчет Съветът за национална сигурност на Испания предизвестява, че Европейски Съюз е изправен пред „ действителен и директен риск “ от увеличение на „ терористичните закани, принудителен (ислямски) екстремизъм и появяването на нови придвижвания, които предизвикват радикална идеология “ заради войните в Газа и Украйна. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР