145 бегачи застават на старта на Пирин Ултра 2017 на

...
145 бегачи застават на старта на Пирин Ултра 2017 на
Коментари Харесай

145 бегачи застават на старта на Пирин Ултра 2017

145 бегачи застават на старта на " Пирин Ултра 2017 " на 22 септември, оповестиха от община Банско. През 2016 година ултрамаратонът завоюва любовта на бегачи, фенове и фенове на планинското тичане, напомнят уредниците. Една година по-късно още веднъж ще бъде даден стартът на една от най-трудните планински надпревари в България. Пирин още веднъж ще сложи високи трудности пред всички искащи да покорят неговите пътеки, низини и върхове.

Тазгодишното издание ще се организира от 21 до 24 септември и присъединяване ще вземат 145 състезателя от България, Румъния, Чехия, Италия, Унгария, Ирландия, Гърция и Турция. Трасетата още веднъж ще бъдат две: Трасе А - 150км, и Трасе Б - 70 км, като смяна в маршрутите няма. Стартът на ултрамаратона " Пирин Ултра 2017 ", проведен от XCoSports България, ще бъде даден на 22 септември в 6:00 часа сутринта в Банско. От центъра на планинското градче състезателите ще се насочат към върховете и долините на Пирин. Екипи на осем подкрепителни пункта /х. " Демяница ", х. " Пирин ", х. " Беговица ", х. " Синаница ", х. " Загаза ", с. Сенекос, х. " Яворов ", х. " Вихрен " / ще подкрепят бегачите в борбата с трасето и безмилостния терен.

Старт-финалът на надпреварата и тази година ще бъде на централния площад в гр. Банско, където на огромен екран ще може да се следи придвижването на участниците посредством GPS-система за следене. Онлайн придвижването на бегачите ще може да се следи и на формалния уебсайт на надпреварата: http://www.pirinultra.com/live-novini. Максималното време, отредено за прекосяване на Трасе Б /70км/ е 30 часа, а за Трасе А /150 км/ - 50 часа. Награждаването на спечелилите на двете трасета ще се организира надлежно на 23 септември /събота/ от 14:00 часа и 24 септември /неделя/, също от 14:00 часа.

" Пирин Ултра 2017 " се организира с поддръжката на Министерството на околната среда и водите и и под патронажа на Национален парк " Пирин ", чиято 55-годишнина се отбелязва през 2017 година Партньори на тазгодишното издание разнообразни компании и компании, а за сигурността на участниците ще се погрижи Пистова избавителна работа. Състезанието се организира със съдействието на община Банско и дирекцията на Национален парк " Пирин ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР