1400 членове на германския клон на младежкото движение за опазване

...
1400 членове на германския клон на младежкото движение за опазване
Коментари Харесай

Младежкото екологично движение Петъци за бъдещето с летен конгрес в Германия

1400 членове на немския клон на младежкото придвижване за запазване на околната среда " Петъци за бъдещето " ще проведат летен конгрес в западния град Дортмунд , който ще стартира през днешния ден, осведоми ДПА.

Срещата, която уредниците дефинират като най-голямата по рода си за придвижването, ще продължи пет дни.

" Петъци за бъдещето " провежда петдневна проява в Кьолн

Участниците ще се съберат в историческата част на града, с цел да призоват за по-активни дейности в битката с климатичните промени

Младите деятели, най-вече възпитаници, ще обсъдят способи за възстановяване на мрежата в организацията, както и значимите въпроси, свързани с климатичните промени. По време на полемиките ще обменят хрумвания и ще формулират настояванията си . Също по този начин ще имат опция да учат реторика и умения за водене на акция.

Начало на придвижването " Петъци за бъдещето " сложи 16-годишната активистка Грета Тунберг през август 2018 година Тя всеки петък напускаше учебно заведение и протестираше пред шведския парламент.
 Ученици обкръжиха Бундестага: Климатичната рецесия не знае лятна почивка
Ученици обкръжиха Бундестага: Климатичната рецесия не знае лятна почивка

Участниците в митинга " Петъци за бъдещето " се хванаха за ръце, до момента в който се придвижваха към Народното събрание

Участниците на летния конгрес ще спят на палатки или във фитнес зали , защото конгресът ще се организира в парк в града.

В петък деятелите възнамеряват да провеждат проява в отбрана на околната среда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР