140-годишнината от подписването на Санстефанския мирен договор е повод да

...
140-годишнината от подписването на Санстефанския мирен договор е повод да
Коментари Харесай

Румен Радев: Извоюваната през 1878 г. свобода бе „пренесена“ през всичките 140 години, независимо от превратностите на историята


140-годишнината от подписването на Санстефанския кротичък контракт е мотив да потвърдим, че ценим и отстояваме свободата – с достоверно слово и почтено държание, с персонално присъединяване или със спомоществование.

Това се споделя в послание на президента Румен Радев към българския народ по случай 140-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877–1878 година С обръщението на президента се поставя начало на честванията на разнообразни събития, свързани с 140-годишнината от Освобождението на България.

Президентът показва, че през миналата година се е убедил в живата връзка на българите с нашата история. „ На паметните за всеки българин места срещах хиляди хора, минали десетки, от време на време стотици, километри, с цел да засвидетелстват своята благодарност към родните възрожденци, въстаници, четници, опълченци, към хилядите воини от освободителната войска на император Александър II, намерили финален покой на българска земя. Паметта за тези дни, оня дух и тези герои устоя на всички похищения “, декларира президентът.

По думите на Румен Радев невидима нишка свързва свободата, завоювана през 1878 година, и днешната независимост на жители на суверенна и демократична България, която е в ръцете на живите генерации. „ Свободата бе пренесена през всичките 140 години, без значение от превратностите на историята “, добавя Румен Радев.

Държавният глава благодари на Националния предприемчив комитет за честване на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877-1878 година и възобновяване на българската държавност. „ Програмата на честванията не се лимитира с историческата дата, а се разгръща върху цялата 2018 година и непрестанно се обогатява, с помощта на вашите начинания “, отбелязва президентът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР