14 загинали и 350 ранени от началото на годината при

...
14 загинали и 350 ранени от началото на годината при
Коментари Харесай

Варна е втора в страната по брой катастрофи

14 починали и 350 ранени от началото на годината при гибел на пътя край морето преброиха от Пътна полиция, съобщи Нова Варна. Приключват инспекциите на камионите, рейсовете и такситата, които започнаха при започване на седмицата. Пътната полиция и Автомобилната администрация наблюдават за техническото положение на транспортните средства, застраховката гражданска отговорност, винетки и колани. Акцията продължава и през днешния ден. Неизрядни документи и шофиране над допустимите часове.

``
реклама

Това са най-честите нарушавания при товарните коли. Четири автопатрула ревизират и леките коли, защото редом се организира и обичайна акция „ Зима ”. Оказва се, че през седмицата чиновниците на реда са засекли доста водачи в нетрезво положение и без защитни колани. Целта на взаимната акция на “Пътна полиция ” и Автомобилна администрация е да намалеят злополуките. Наш екип придружи проверяващите. Около 10 минути лишава инспекцията на едно транспортно средство. Варна е на втора място по брой произшествия в страната след Пловдив и преди Бургас и Русе. От началото на годината починалите при пътни произшествия са 14, а ранените над 350.

Пътните служители на реда напомнят, че гумите през зимния сезон би трябвало да бъдат с дълбочина на протектора над 4 мм. Износените гуми, дружно с неработещите осветителна и спирачна система са измежду техническите неизправности, които заплашват придвижването на пътя. Затова са планувани и по-високи санкции – 500 лева и прекъсване на автомобила от придвижване. Всеки лидер наложително се ревизира за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. По време на акцията чиновниците на реда засякоха 44-годишен водач, седнал зад кормилото с 3,37 промила алкохол, които бяха регистрирани с дрегера.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР