14 уважавани български артисти се снимаха за благотворителен календар и

...
14 уважавани български артисти се снимаха за благотворителен календар и
Коментари Харесай

Подарък с кауза: Известни актьори се снимаха за календар с кученца от Мездра /снимки/

14 уважавани български актьори се снимаха за благотворителен календар и по този начин се включиха в идеята на гражданското съдружие " В помощ на животните в Мездра " (Animal Help Mezdra), научи BulNews. За поредна година доброволците провеждат Коледен базар, за да съберат средства за приюта в железничарския град.
От Animal Help Mezdra създадоха настолен календар за 2023 година с присъединяване на известни български артисти, които демонстрираха съпричастност и персонално пътуваха до Мездра, с цел да се снимат със симпатичните четириноги и да подадат другарска ръка на тези космати създания, търсещи дом и малко обич.
" Тази година, подготовката за календара беше изпълнена с доста страсти, неспокойствие, съпричастност и най-важното - видяхме, че от време на време една усмивка е задоволителна, с цел да схванеш, че не си самичък, че има някой зад теб, че някой е подготвен да ти подаде ръка, да отдели от личното си време с цел да ти помогне в сбъдването на огромната фантазия - дом за нашите 160 кучета ", споделят от Animal Help Mezdra.
Актьорите и кученцата позираха пред обектива на Карина Вутова, която направи прелестните фотоси. Ивайло Йорданов пък измайстори ръчно направени стойки.
Цената на календара сега е 20 лв., а средствата, събрани от продажбите му, ще отидат за закупуване на нов дом за кучетата.
Поръчки може да се вършат на персонално известие в профила на организацията във фейсбук и в instagram. Налични календари има и в Кино Роял в Мездра, от където също може да бъдат закупени.
Христо Шопов оказва помощ на приюта от 5 години. Известният артист снима документален филм " Втори късмет " в поддръжка на Animal Help Mezdra. Лентата споделя за хората, тяхната ангажираност и равнодушие към света, в който живеем, отношението им към животните, отговорността към домашните и казусът с бездомните кучета.
Главни герои във кино лентата, с изключение на животните, са и доброволците от гражданско съдружие " В помощ на животните в Мездра " - Станислав Марински - Тачи, Цветомира Калинкинска, Йосиф Качев и Калин Стаменов, за които всеотдайните грижи за бездомните кучета към този момент години наред са се трансформирали в житейска задача.
През последните години екипът на кино лентата " Втори късмет " дружно с Христо Шопов провежда редица благотворителни прожекции за да се съберат средства за приюта и за заслужен живот на кучетата.
Сдружение „ В помощ на животните в Мездра ” съществува публично от март 2015 година Членовете на сдружението са младежи, обединени от общата идея за отбрана правата на животните, грижи за бездомни и нуждаещи се животни и одобряване на правила за хуманно отношение към животните.
Неформално, членовете на сдружението се занимават с тези действия от дълги години, като се грижат и приютяват бездомни кучета в домовете си. Проблемът с безстопанствените кучета има доста измерения, както за хората, по този начин и за самите животни. За страдание неналичието на задоволително финансови средства в общинските бюджети е спънка за решение на казуса.
Основателят на Сдружението Станислав Марински към този момент повече от 10 години събира, приютява, отглежда, лекува и се грижи всекидневно за бездомни животни. Към момента, той дружно с другари и съидейници отглеждат повече от 40 кучета и котки в домовете си. Това не ги стопира да се грижат и за останалите бездомни животни по улиците на града.
Грижите за животните изискват голям финансов запас, който до този миг е обезпечаван напълно от персонални средства на Станислав Марински и другари. С повишаването на броя на животните, тази благородна задача става все по-непосилна. Така последователно се заражда концепцията за основаване на организацията „ В помощ на животните в Мездра “. От дребна група другари, организацията към този момент има 20 публични членове.
Доброволците от Animal Help Mezdra благодарят на всеки един артист, който се съгласи да се снима за календара:
Януари - Поли Недкова
Февруари - Владимир Михайлов
Март - Мартин Димитров
Април - Искра Донова
Май - Алекс Иванов и половинката му Мира Яворова
Юни - Силвия Петкова
Юли - Йоанна Темелкова
Август - Павел Иванов
Септември - Мариана Станишева и Христо Шопов
Октомври - Манал Ел Фейтури
Ноември - Неда Спасова
Декември - Даниел Пеев
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР