14 ученици от цялата страна ще се явят на втория

...
14 ученици от цялата страна ще се явят на втория
Коментари Харесай

14 са финалистите на състезанието по правопис, организирано от Десислава Радева

14 възпитаници от цялата страна ще се явят на втория тур на надпреварата по правопис " Пазим езика си " пред авторитетно жури на 11 май. Надпреварата се провежда от гражданско съдружие " Живата вода на България ", основано от брачната половинка на президента Десислава Радева.

Децата са от пети и шести клас и се класираха за втория стадий след надпреварата на 20 април.

На финала ще се съревновават 14 възпитаници – по 7 във всяка възрастова група. Те са посочили най-хубави резултати измежду 4500-те регистрирани участници и са от градовете Пазарджик, Харманли, Горна Оряховица, Перник, Хасково, Мездра, Петрич, София, Шумен, Куклен и Велико Търново. 

Заключителният кръг ще се организира на 11 май от 09:00 часа в театралната зала „ Алма Алтер “ на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Знанията на децата ще бъдат тествани от жури пред родители, учители и посетители. Председател на комисията е проф. Владимир Атанасов от Факултета по славянски филологии в СУ „ Св. Климент Охридски “. Нейни членове са проф. Татяна Ангелова, също от СУ „ Св. Климент Охридски “, и учителите по български език и литература Рени Стоичкова, Десислава Нейкова и Цеца Петрова.

По традиция състезателите ще се изправят пред две задания. В първата ще би трябвало да покажат знанията си за правописа и пунктуацията. Втората е смислово нареждане на фрази в текст.

Всички участници ще получат грамоти, а първите трима във всяка от двете възрастови групи ще си тръгнат със специфични награди.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР