14 тона токсични отпадъци са изхвърлени в района на Гара

...
14 тона токсични отпадъци са изхвърлени в района на Гара
Коментари Харесай

Разследват замърсяване с 14 тона токсични отпадъци край Гара Яна

14 тона токсични боклуци са изхвърлени в региона на Гара Яна, потвърдиха за NOVA от Столична община. Районът е отцепен от Дирекцията за спешна помощ и предварителна защита към Столична община. Няма замърсяване на въздуха.

Задържан е обвинен за изхвърлените боклуци.

Голямо количество боклуци край река Искър

„ В петък вечерта в 22 часа получихме сигнал за миризма в региона на промишлената зона на село Яна. Веднага предприехме дейности. Уведомихме Регионална инспекция за опазване на околната среда. Създаден е щаб. Създадохме периметърът към 1 км, с цел да бъде безвредно за хората. Измерванията демонстрираха по-високи концентрации на въздуха с рискови субстанции. Бяха изсипани варели с незнайно вещество, което е елементарно запалимо и токсично. Оторизирана компания ни оказва помощ с преместването на тези варели от реката”, сподели шефът на Дирекцията за спешна помощ и предварителна защита към Столична община Красимир Димитров в ефира на „ Здравей, България”.

Токсичните боклуци са изхвърлени от чиновници на компания, която има площадка за депониране на боклуци.

„ Това е безнаказаност по три закона. Това количество е голямо провокира мощна задушлива миризма в региона. Действието е извънредно рисково за живота и здравето на хората. Отпадъците несъмнено са изхвърляни с дни”, изясни Красимир Димитров.

Ще бъда взети от проби от почвата, с цел да се откри дали е нечиста.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР