14-то издание на атрактивния фестивал на клубовете за народни танци

...
14-то издание на атрактивния фестивал на клубовете за народни танци
Коментари Харесай

Хоро край поморийския бряг

14-то издание на атрактивния фестивал на клубовете за национални танци „ Хоро край поморийския бряг “, което се организира този укиенд, събра участници от всички кътчета на страната.

Представените старинни фолклорни мостри, красивите дрехи, богатото песенно творчество и завладяващите танцови стъпки припомниха на всички присъстващи достоверността и благосъстоянието на българския фолклор.



Пъстрият празник на българското се организира под патронажа на кмета на община Поморие Иван Алексиев и танцов клуб „ Чайка “.

След дефилето на всички фенове на националните ритми по основната пешеходна улица, те бяха поздравени от градоначалника.



" Фестивалът " Хоро край поморийския бряг " от дълго време е потвърдил, че не е просто общ танц, а е знак на българското и е обред, който съхранява националните ни обичаи ", сподели Алексиев.



Празникът продължи с общи хорà на пл. „ Св.св. Кирил и Методий “, показване на старинни фолклорни мостри от групата от град Петрич с началник Андон Божанин и показване на всеки от участващите клубове.

Площадът едвам събра красивите кръгове, които се извиха, следвайки ритъма на националната музика.







Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР