14-ти юни. Денят, в който започва Световното първенство. Немислима радост

...
14-ти юни. Денят, в който започва Световното първенство. Немислима радост
Коментари Харесай

10 причини да гледате Световното по футбол

14-ти юни. Денят, в който стартира Световното състезание. Немислима наслада за едни, тотална тъга за други – това е най-значимият състезателен конгрес на планетата. Толкова огромно е въздействието му, че дори бие Олимпиадата – а сякаш там се събират всички значими, забавни и не чак толкоз значими и забавни спортове.
Да гледаме ли обаче международното? Или да не гледаме? Или да гледаме и да не гледаме? Или да ритнем... тв приемника. Ето ви няколко аргументи в шизофреничен жанр за какво да (не) гледаме протичащото се на футболните терени в Русия.
1. Защото я няма България. Екстра – нашите тюфлеци единствено щяха да ни резилят. Ама са си нашите тюфлеци.
2. Заради дамите. Много ненавиждат футбол. По принцип де. Сигурно се крие във вродената им дарба да не са на едно мнение – по какъв начин да поддържат единствено един тим? Обаче обичат футболист - и единствено като чуеш, че обичани са им Меси и Роналдо, може и да се навиеш да им покажеш някой трик с топката - ясно е, че няма потребност да се пънеш на шах!
3. Заради агресивно-бесните почитатели. Агресията е постоянно отблъскваща, с изключение на в случаите, когато е наложителна! Като видиш арбитър, по какъв начин да не е неотложно? Обаче е и грозно...
4. Заради футболистите! Некадърни са – с цел да ритат една топка изкривено, какъв брой вземат, а? Пробвай тогава ти, като толкоз можеш от дивана!
5. Защото си млад! Какво ще се занимаваш да зяпаш 22-ма да гонят една топка, вместо да им дадат по една на всеки – можеш да гониш мацки. Обаче пък мацки постоянно можеш да гониш, а международното е един път на четири години!
6. Защото си остарял! Еххх, футболистите какви бяха едно време, в този момент са капризни богатшчета. Тичат обаче повече, не може да им се отхвърли. Пък и поради международното пристигна ред на резачка за " Откраднат живот "!
7. Защото няма да играе Италия. От 1958 година не се беше случвало! Един съдийски тим по-малко!
8. Защото ще играе Англия! Тук няма какво да кажа, без Англия не е международно. Кой ще чакаме да отпадне по най-тъпо трагичния метод?
9. Защото ще играят в Русия! Откога соросоидите и джендърите заразбираха от футбол? Откакто рубладжиите могат да играят друго, с изключение на хокей.
10. Светът е футбол, а футболът не е игра на живот и гибел - доста повече е! Аман от клишета - войната в Сирия, лъжите на Путин, простотиите и мошеничествата на Тръмп, както и мъдростите на Бойко Борисов стопираха ли? Не стопираха, но повече се търпят!
Избрахте ли си какво да вършиме? Ако ви е трябвало да четете този текст, с цел да решите, значи нещата доста не са наред. Затова - хвърлете едно око, само че не доста мощно, да не го счупите - другояче по какъв начин ще четете?
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР