14 септември е обявен за ден на траур в община

...
14 септември е обявен за ден на траур в община
Коментари Харесай

Утре ще е ден на траур в община Павликени в памет на загиналите при катастрофа младежи

14 септември е разгласен за ден на печал в община Павликени в памет на четиримата млади футболисти, които починаха при злополуката на пътя Плевен-Русе.

Това заяви кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. „ Определих ден на печал на територията на цялата община, освен за град Павликени. Ще включва снемане на знамената – националното и павликенското, както и възбрана за празненства. Чакаме експертизите да се разгласят, датите за погребенията. Събираме футболистите от през днешния ден от обяд, Управителния съвет ще се събере, обмисляме по какъв начин да подпомогнем почернените фамилии. Всички скърбим “, разяснява той пред радио Фокус.

Четиримата починали младежи на разклона за свищовското село Горна Студена са били настоящи футболисти в ОФК „ Павликени “. Те са се прибирали от футболна среща с ФК „ Козловец “, играли са мач от шампионата за Купата на аматьорската лига. По думите на кмета инж. Манолов, за близки дистанции не се провежда превоз, а футболистите сами се групирали с няколко автомобила. „ Останали са до по-късно, прибирали са се назад, водачът е напълно млад, от два месеца бе при нас, от село Българене, прочут му е пътят, не е пил сигурно “, разяснява още градоначалникът.

Според първичната информация на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново евентуалната причина за случая е неспазване на знак „ Стоп “ от лидера на лекия автомобил. Подробностите към случая се обясняват от проверяващите органи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР