14% са българите, които не са запознати със спора за

...
14% са българите, които не са запознати със спора за
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: В Истанбулската конвенция става дума за недопустима загуба на суверенитет

14% са българите, които не са осведомени със разногласието за Истанбулската спогодба, а 86% са осведомени с главните параметри на този спор и имат изрично мнение. Това сочи ново социологическо изследване на "Галъп Интернешънъл ".

Против Истанбулската спогодба са три към едно от хората. Това съобщи пред БНР социологът Кънчо Стойчев.

Хората реагират доста отрицателно на обстоятелството, че някой се пробва зад тила им "тихичко по пантофи " да прокара документ, който не е разтълкуван на обществото и не е обяснено защо тъкмо става дума. Зад благородния претекст за прекъсване на насилието върху всяка една човешка персона, без значение дали е с руси, черни, бели коси и по този начин нататък, са прокарани три-четири параграфа, три-четири фрази, които в действителност маскират напълно друга проблематика. Тук идва и недоволството на българина, че го вършат на простак. Относно отбраната на дамите – на никое място в България няма текст, който позволява принуждение над който и да било. Имаме Конституция, която изрично подсигурява неприкосновеността на личността. Това, че нашите институции и съответните органи не си правят работата, е проблем не на правната ни уредба или липса на правова отбрана на правата на индивида, а е проблем на нефункциониращи институции, акцентира Стойчев.

В Истанбулската спогодба има една скрита уговорка за мониторинга, на който ще бъде сложена страната ни, т.е. ние ще бъдем следени по един възмутителен метод. Никой не коментира на българското общество, че става дума за загуба на суверенитет в последна сметка и то на неприемлива загуба на суверенитет. Аз не виждам условия в българското общество тази спогодба да бъде призната, сподели още социологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР