14 руски самолета Су-25 за наземно нападение, купени от България,

...
14 руски самолета Су-25 за наземно нападение, купени от България,
Коментари Харесай

Български самолети Су-25 са достигнали до Украйна?

14 съветски самолета Су-25 за наземно нахлуване, купени от България, разполага Украйна. Това заяви авторитетното издание „ Блумбърг “. Изданието прецизира, че самолетите са купени от страната ни от страни от НАТО и доставени на Украйна, написа Mediapool.

Почти незабавно след новината последва реакция от българското Министерство на защитата. „ Министерство на защитата не е продавало самолети Су-25 “.

С какъв брой самолети разполага България?

България сега разполага единствено със седем ремонтирани Су-25, откакто една машина се разруши през септември предходната година. По информация на Mediapool и сега в авиобазата „ Безмер “ са дислоцирани изтребители Су-25.

България разполагаше с 8 осъвременени щурмовици Су-25, откакто бяха ремонтирани от беларуската компания „ 558-ми авиоремонтен цех “. Договорът бе на стойност към 80 млн. лв. и се смяташе за един от сполучливите планове за ремонт на остарялото руско въоръжение в армията.

Освен тези Су-25 страната ни разполага с още 6 неремонтирани самолети. Така излиза, че България разполага с общо 13 изтребителя, в случай че не е продала някой от тях.

България продължава да води договаряния за заместващи качества

Подобна информация излезе още през май-миналата година в полско издание, само че след това се обясни, че българските самолети още са у нас. Служебното военно министерство неколкократно сподели, че България няма да помогне с тежка техника на Украйна поради неналичието на качества за нашата войска.

Киев има остра потребност от МиГ 29, Су-25 и зенитни комплекси C-300. И сега България води договаряния със съдружниците в НАТО за заместващи качества, които вероятно могат да обезпечат благоприятни условия за по-сериозна българска помощ от Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР