14 ноември 2019 г. -Huawei Technology Bulgaria бе избрана за

...
14 ноември 2019 г. -Huawei Technology Bulgaria бе избрана за
Коментари Харесай

Huawei България беше отличена с престижната награда за Бизнес и Технологии: Business and ICT Technology Excellence Award

14 ноември 2019 година -Huawei Technology Bulgaria бе определена за най-хубавата компания в бранша на осведомителните и информационни услуги, аутсорсинга и бизнеса през 2019 година от най-голямата работодателска организация - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и списание „ Икономика " в България. Тези награди са приети за едни от най-престижните с 29-годишна история, което трансформира в традиция да се отличават най-успешните бизнес водачи и бизнесмени в страната. Официалната гала „ Г-н и Г-жа Икономика " се организира в наличието на министър-председателя Бойко Борисов, министри от разнообразни браншове, кмета на София - Йорданка Фандъкова, народни представители и дипломати.

„ Това е доста специфична премия за Huawei, тъй като с нея бе приет приноса и отдадеността на Huawei към локалния пазар. Преди 15 години Huawei навлезе на българския пазар и от този момент насам, Huawei постоянно е била компанията, която ще бъде вашият предан и благонадежден сътрудник, на който можете да разчитате ", сподели Ли Джи, Генерален управител на Huawei за България. Той получи специфична статуетка „ Рибарят и златната рибка " от известния ваятел и художник Ставри Калинов.

В момента Huawei България е водещ снабдител на ИКТ решения в района като компанията работи с всички съществени оператори в страната. В офиса на Huawei България работят над 120 чиновници, 80% от които са български чиновници и над 500 чиновници в партньорски организации на Huawei в България. От 2009 година, Huawei е закупила артикули и услуги в България на стойност над 180 млн. лв. и е платила налози на стойност над 230 млн. лв..

Huawei активнопоема корпоративна и обществена отговорност в България. През 2014 година, Huawei започва в България стратегия за обществена отговорност Huawei „ Seeds for the Future ". Тази стратегия дава на студентите опция да заминат за Китай в продължение на две седмици, с цел да развият интерес към телекомуникационния бранш и да се допрян до опциите на осведомителните технологии. До момента 40 българи са взели присъединяване в програмата „ Seeds for the Future ". През декември 2019 г, още 10 студенти ще посетят Китай като част от програмата.

Huawei ще продължи да дава сигурни, постоянни и новаторски артикули и решения за България, насърчавайки локалната претовареност и трансформирайки световния опит и новаторски благоприятни условия на компанията в главната движеща мощ за дигитализацията и стопански напредък на България.

За Huawei:
Иновациите и проучванията са съществена витална мощ на Huawei и компанията ще продължи да влага над 10% от годишните си доходи в R&D. През последните 10 години Huawei влага 75 млрд.щ.д. в новаторски научноизследователски и развойни действия и се класира преди всичко (с 21%) в класацията наStandard Essential Patents in 5G. През 2018г.Huawei е на 5-о място по вложения в научноизследователска и развойна активност в света съгласно EU Industrial R&D Investment Scoreboard. Постоянните вложения на компанията имат позитивен стопански резултат в България. Благодарение на партньорството на Huawei с оператори и сътрудници, Huawei доставя облачни услуги, LTE, смарт технологии за образованието и водещи 5G технологии в България, които дават на българските клиенти висококачествени новаторски артикули и информационни услуги.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР