14 мерки за общо 2 милиарда лева ще бъдат предложени

...
14 мерки за общо 2 милиарда лева ще бъдат предложени
Коментари Харесай

Продължаваме промяната предлага 14 антиинфлационни мерки за 2 милиарда лева

14 ограничения за общо 2 милиарда лв. ще бъдат препоръчани на лидерския съдружен съвет във вторник от " Продължаваме промяната ", заяви ръководителят на парламентарната група Андрей Гюров на ексклузивен брифинг.

От 1 юли следва съществено нарастване на пенсиите, като минималната ще бъде нараснала от 370 на 450 лв.. Останалите ще бъдат вдигнати съразмерно, което ще направи оптималната 3400 лв..

От 1 октомври те ще бъдат преизчислени, с цел да бъдат изчистени неравенствата сред остарели и нови пенсионери: " Предлагаме за всички пенсии от 2008 година нарастване или с инфлацията, или с осигурителния приход, който е с по-голям растеж. "

Гюров приказва пред медиите след взаимно съвещание на обществената, енергийната и бюджетната комисия, на който е бил направен пакетът с антиинфлационни ограничения. Средствата за тях са обезпечени от спомагателни доходи в бюджета и могат да бъдат употребявани, без да се нарушава съществуващата бюджетна рамка.

Той разкри единствено половината от 14-те ограничения, като изясни това с изказванието, че за тяхното въвеждане ще се държи най-силно. 

Данъчната отстъпка за работещи родители с едно дете ще се усили на 600 лв., а за две - на 1200 лева Те ще могат да се получават на тримесечна база, а не в края на годината, с цел да може по този начин да се подкрепи фамилният бюджет.

При закупуване на горива потребителите ще бъдат обезщетени с ограничаване до 50 литра месечно, като има няколко разновидността, от които МФ ще избере един. Данък добавена стойност на парното ще бъде понижено с 9%.

Прага на регистрация за микро и дребен бизнес ще бъде повишен на 100 хиляди лв., с което се цели да бъде понижена административната тежест за бизнеса. Електроенергията и природният газ, употребен за моторно гориво, ще бъдат освободени от данък. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР