14 мъртви кучета, открити в частен имот в Перник, са

...
14 мъртви кучета, открити в частен имот в Перник, са
Коментари Харесай

Ужас в Перник: 14 кучета мъртви в двор, държани на вериги

14 мъртви кучета, открити в частен парцел в Перник, са починали от апетит и жадност. Средноазиатските овчарки са държани на вериги, евентуално са охранявали нещо нелегално или са обучавани за боеве. 

Апокалипсис, морга за кучета, извънредно, разяснява ветеринарният доктор доктор Стефан Ковачев по бТВ. 

Проверката в парцела е направена след неизвестен сигнал на телефон 112. Тя е открила, че кучетата са държани вързани на синджири и за тях не са полагани никакви грижи. Според ветеринарите лекари животните са умрели от апетит и жадност. 

По думите на доктор Ковачев не е допустимо съседите да не са знаели какво става – това са били 20 кучета в двор от няма 500 кв. м, уточни той. Пет животни са избавени. В момента те се намират в кастрационния център в града. Предстои им оздравителен интервал, след което ще им се търсят осиновители.

За едно от тях доктор Ковачев описа, че се наложило да го изнесат на ръце. То е с тежка кахексия, без признаци на всякаква виталност и момента тежи към 1/3 от естественото. 

Целият двор беше посипан с кости, тъй че никой не знае какъв брой са умрелите животни, описа доброволецът Аделина Александрова. 

Собственикът е бил в парцела и е задържан на място. Той не дал пояснения. По случая се води разследване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР