14 камиона с помощи влязоха в палестинския анклав Газа от

...
14 камиона с помощи влязоха в палестинския анклав Газа от
Коментари Харесай

Втори конвой с помощи влезе в Газа

14 камиона с помощи влязоха в палестинския анклав Газа от Египет тази нощ, оповестиха международните организации. Това е вторият филантропичен ескорт, позволен в Ивицата Газа от граничния пункт „ Рафах “. Първият ескорт от 20 камиона с извънредно нужни доставки влезе в Газа в събота.

Правозащитните организации към момента се тормозят от филантропична злополука, защото запасите от храна, вода и гориво са на изчерпване. Представители на Организация на обединените нации настояват, че в Газа ще са нужни най-малко 100 камиона дневно, с цел да се покрият незабавните потребности. Преди експлоадирането на последния спор в анклава пристигаха по няколкостотин камиона на ден.

В неделя Израел нанесе въздушни удари над Газа, които продължиха и през нощта. Снимки демонстрират срутени здания и ранени хора. Министерството на здравеопазването в Газа заяви, че 4651 палестинци са убити от началото на спора. 14 245 души са били ранени.

Лекар от болница Ал-Шифа описа пред Би Би Си  за ужасните условия, пред които са изправени хората. Интервюто му е направено преди няколко часа преди последните детонации покрай Ал-Шифа, който е основният медицински център в региона. В болничното заведение липсват бинтове, превръзки, игли и материли за фиксиране на фрактури, споделя доктор Гасан Абу Ситтах. „ Разпадането на системата продължава. Имаме от ден на ден ранени “, споделя той. Тревога буди и електрозахранването, изключително за пациентите, които са в реанимация. „ Без електричество тази болница е просто всеобщ гроб “, споделя той. Болничният личен състав работи на смени от по 16 до 18 часа.

 

От Организация на обединените нации предизвестиха, че животът на 120 новородени бебета в кувьози в лечебните заведения в анклава е изложен на риск. Причината е неналичието на ток и гориво. 

От Белия дом оповестиха, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и израелският министър председател Бенямин Нетаняху са се споразумели в обсадената Ивица Газа да бъдат позволен непрестанен поток филантропична помощ.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР