14 жители на община Асеновград бяха финансово подпомогнати с общата

...
14 жители на община Асеновград бяха финансово подпомогнати с общата
Коментари Харесай

Повече от 17 000 лв. отдели община Асеновград за нуждаещи се асеновградчани

14 поданици на община Асеновград бяха финансово подкрепени с общата сума от над 17 000 лв. по предложение на администрацията и с решение на Общинския съвет в града. 100 лв. бяха отпуснати за 52-годишната Нуртен Ибрям от Асеновград. Парите са й нужни за закупуване на медикаменти и възобновяване на вреди от пожар. Жената е диагностицирана със сърдечно заболяване, астма и увреждане на междупрешленните дискове в поясен отдел. Финансово бе подкрепена Албена Рангелова - на 42 година от Асеновград. През 2015 година тя е оперирана от израстък на хипофизата. При изработен ядрено-магнитен резонанс е било открито, че има нов аденом. Сега още веднъж й следва интервенция, а парите, които са в размер на 100 лв., отпуснати от общината, са й нужни с цел да си подкрепи лекуването.
Точно 300 лв. отдели градската администрация за Селиме Аптиш. Тя е на 92 година Претърпяла е оперативна намеса на бедрената кост заради строшаване. Средствата ще употребява да да подкрепи покриване на разноските си за закупените медицински консумативи. 75-годишният Тодор Батинков също бе подкрепят от общината. Сумата, отделена за него, е в размер на 300 лв.. Мъжът е с диагноза " Глухота, обвързвана с нарушаването в произвеждането на звука и невросензорна загуба на слуха ". Парите са му нужни за закупуване на медикаменти и осъществяване на лекуване. Още 1 000 лв. бяха отпуснати за Идриз Ахмед на 40 година от Асеновград. Той е диагностициран и през 2019 година е претърпял оперативна намеса на стомаха. Еднократната обществена помощ му е нужна за осъществяване на лекуване.
От средства за терапия се нуждае и 25-годишният Хасан Шаров. На момчето е осъществена трансплантация на бъбрек в клиника в Турция, като донор е станал татко му. Отпуснатите от Общинския съвет в Асеновград 280 лв. са му нужни за закупуване на медикаменти. С 1 000 лв. бе подкрепят и Стоян Пейчев на 59 година от Асеновград. Парите му трябват за лекуване, защото организира химиотерапия и лъчетерапия след интервенция по премахване на карцином в бял дроб. 52-годишният Леонид Лучински бе подсилен с финансова помощ в размер на 300 лв.. Средствата са му нужни за възобновяване на направени разноски за закупени медицински консумативи за интервенция по промяна на тазобедрена става. Той е с 64% трайно понижена продуктивност и сложена водеща диагноза " Друга и неуточнена цироза на черния дроб ". За Неврие Мехмед Общински съвет - Асеновград отпусна 5 000 лв.. Тя е на 19 година от село Мулдава. През лятото на предходната година й е осъществена трансплантация на бъбрек в клиника в Турция. Донор е станала нейната майка. Средствата са й нужни за възобновяване на част от направените разноски по лекуването.
64-годишният Раиф Реджеп от Асеновград бе подкрепят със сумата от 1 000 лв.. Парите му трябват за възобновяване на част от разноските за закупен кислороден концентратор. През октомври 2019 година мъжът е претърпял интервенция на бял дроб заради карцином. 7 000 лв. общината отдели и за подкрепяне и лекуването на Николай Иванов от квартал " Горни Воден ". Младият мъж страда от рак на дебелото черво и към този момент дълги години се лекува в испанска клиника. Други 300 лв. бяха отпуснати и за подкрепяне лекуването на Митко Димитров.
По 300 лв. финансова помощ Общинският съвет на Асеновград отдели и за двамата столетници във връзка юбилея на всеки от тях - асеновградчанинът Идриз Идризов и Пасина Герзова от село Леново.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР