14-годишното момче, което беше ударено от кола на НСО в

...
14-годишното момче, което беше ударено от кола на НСО в
Коментари Харесай

Ето е кой е служителят на НСО, блъснал дете в София

14-годишното момче, което беше ударено от кола на НСО в София, остава в тежко положение. Основните контузии са в региона на гърдите, корема и лицето. Според информация от НСО, служителят бил умел и нямал никакви прегрешения до момента, оповестява Нова телевизия.

На кръстовището на бул. „ Драган Цанков” и улица „ Лъчезар Станчев” към 20 часа в четвъртък кола, ръководена от чиновник на НСО, удря 14-годишното момче. По информация на зад кормилото е бил младши сержант от службата, който е с 3-4 години стаж в системата. Той е фамилен, с две деца, без прегрешения.

По първична информация колата на НСО се е движила с към 40 км в час, а детето е изскочило в последния миг и е пресичало погрешно. Според очевидци, в началото се е чул единствено мощен тропот. Те даже помислили, че става въпрос за удар сред две коли. Тъй като е било мрачно и е валяло дъжд, на този стадий никой не може да каже каква е повода за случая.

От военна прокуратура, които към този момент проверяват злополуката, прецизираха, че има записи от камери, които ще бъдат прегледани. Има и очевидци, които ще бъдат разпитани, с цел да бъде конкретизирана точната причина за злополуката.

Пострадалото дете е с тежки контузии и заплаха за живота.

„ Момчето е в реанимация. Има междинна черепно-мозъчна контузия с мозъчен оток. Има по-тежка лицево-челюстна контузия, която ще предстои на оперативна намеса. Има травма на гърдите и белия дроб и счупена ръката. Все още не можем да кажем, че няма заплаха за живота”, съобщи изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Св.Анна” доктор Славчо Близнаков.

Служителят е прибирал колата към гараж. Тя е била празна. А от Брюксел министър председателят Бойко Борисов разяснява, че може би НСО трябваше да дадат по-рано информация.

„ НСО е под директното управление на президента. Аз не обичам да се меся в работата на другите. НСО по-навреме, по-коректно и по-бързо да осведомят обществеността. Всеки от нас кара кола, знае, че може да се случи.

Пази Боже да има такива произшествия, пъклен неприятно е, само че би трябвало правилно да се каже колата на коя институция е, имало ли е или е нямало пасажер в нея. Нещо повече, пробваха се през жълти уеб сайтове да кажат, че гавазите на Борисов са провокирали злополука. Упрекът ми е, че не в точния момент и неточно осведомиха обществеността”, сподели министър-председателят Борисов.

Ръководството на НСО е изрично, че в случай че се потвърди виновността на техен чиновник, той ще понесе последици.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР