14-годишно момиче се обажда на баща си, докато отива на

...
14-годишно момиче се обажда на баща си, докато отива на
Коментари Харесай

Дете загина от студ в Полша

14-годишно момиче се обажда на татко си, до момента в който отива на учебно заведение в Андрихов, с цел да каже, че е в неволя. След диалога им обаче мъжът не съумява да открие детето си в града с 20 000 поданици, който се намира покрай Краков, Полша. То умира в студа – на оживения паркинг на огромен магазин, описват полски медии, представени от БТВ.

Случаят провокира дълбока горест в Полша, а също и рецензии към полицията и хората, които повърхностно подминавали умиращото дете.

Както всяка заран, предишния вторник момичето отивало към гимназията си. Но по този начин и не стигнала до нея. Около 8:15 часа (9:15 българско) Наталия звъннала на бащата, споделила му, че не се усеща добре, изпитва замаяност и не знае къде се намира. След този диалог тя повече не подвига телефона.

Бащата на ученичката незабавно почнал обезверено да я търси. Негови другари също се присъединили в издирването. Неуспешно. Около 10:00 часа  мъжът отишъл в полицейското ръководство и помолил органите на реда за подпомагане.

Те обаче не подхванали незабавни дейности. Близък на фамилията показа, че служителите на реда първо предиздвикали бащата да чака, а по-късно го разпитали, вместо бързо да проследят мобилния телефон на момичето поради студа. В последна сметка полицията почнала търсене. В обществените мрежи обаче се появиха рецензии, че чиновниците ѝ не били изключително ангажирани.

Наталия е открита към 13:30 часа – неподвижно лежала в снега до рекламна табела на паркинга на супермаркет при минус 3 градуса по Целзий. Предполага се, че откакто се е облегнала на железата, е изпаднала в безсъзнание.

Никой от чиновниците на супермаркета или клиентите му не забелязали момичето в снега. Покрай него минавали десетки минувачи. Дори откакто ученичката лежала към този момент в безсъзнание на земята в студа, никой не отишъл да ревизира какво се случва с нея.

Когато Наталия е открита към пет часа след позвъняването си, е открито, че дълго преди този момент тя страдала от тежка хипотермия (измръзване). След като е открита в границите на издирвателната акция и след оказване на първа помощ на място, тя е откарана в болница.

Местните медии оповестиха, че телесната температура на ученичката била паднала единствено до 22 градуса. Тя издъхна в сряда в клиника в Краков.

„ Всички сме шокирани “, разяснява кметът на Андрихов Томаш Зак.

" Наталия бе щастливо момиче и в никакъв случай не боледувала ", разясниха околните ѝ.

Социалните мрежи се извършиха с мнения за случилото се. Полските жители показват съболезнованията си към фамилията на Наталия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР