14-годишно момиче от Благоевград намери портмоне с много пари в

...
14-годишно момиче от Благоевград намери портмоне с много пари в
Коментари Харесай

14-годишно момиче от Благоевград намери портмоне с много пари в него и го върна

14-годишно момиче от Благоевград откри портмоне с доста пари в него, лични документи и банкови карти и го върна на притежателя.

Преди дни Анита намира портфейл на улица в центъра на Благоевград, до момента в който отива на подготовка по гимнастика. След като наоколо не вижда човек, от който може да е паднал, тя взема решение да ревизира какво има в него.

" Имаше много огромна сума пари и взех решение да фотографирам персоналната карта на индивида, да я обявявам в една група " Забелязано в Благоевград " и да се откри индивидът, на който е портмонето. Това е най-лесната връзка в тези времена ", споделя Анита Бочукова.

След като разгласява фотографията в обществените мрежи, Анита позвънява и на майка си, с цел да ѝ каже за планове портфейл.

" Първоначално се ядосах, тъй като го е разгласила, преди да се съгласува с мен или най-малко да го разиска, като се притеснявах да има портфейл със сума в нея, да е сама, а в това време обществото да го знае това нещо и се притеснявах да не последват някакви измами или пък да не се свържат с нея да го съобщи, а тя пък да не знае на койго да го съобщи. И за това незабавно ѝ споделих да уточни моя телефон, с цел да мога аз да давам отговор на позвъняванията и по този начин и стана ", добави Мариета Петлова, майка на Анита.

Благодарение на поста в обществените мрежи единствено за няколко минути майката на Анита получава десетки позвънявания от близки на мъжа изгубил портфейла си. Обажда се и той.

" Благодари ми индивидът, беше благополучен, че съм го намерила. Каза, че си е губил много пъти този портфейл и не му е било за пръв път ", разяснява Анита Бочукова пред Българска национална телевизия.

" Важно е да се приказва с децата като с огромни хора, да се разисква. Важна е и средата освен родителите и аз съм горда майка, че моето дете е направило такава постъпка. Наистина беше удовлетворен индивидът, отблагодари ѝ се уместно, тя е още по-щастлива, че той ѝ се отблагодари и че хората я поздравяват по този метод ", добави Мариета Петлова, майка на Анита.

Мъжът, изгубил портфейла си, не пожела да застане пред камерата ни от съображения за сигурност, само че показа, че е разчувстван от бързата реакция на Анита, а постъпката ѝ е образец както за децата, по този начин и за възрастните.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР