14-годишният кюстендилски футболист Теодор Велинов загуби крака си в битката

...
14-годишният кюстендилски футболист Теодор Велинов загуби крака си в битката
Коментари Харесай

Теодор Велинов загуби крака си в битката с рака

 14-годишният кюстендилски футболист Теодор Велинов загуби крайници си в борбата с рака. Въпреки напъните на лекарите в Германия се наложи ампутация над коляното на крайници му и в този момент младото момче привиква с мисълта, че това е била единствената опция, написа " Телеграф ". 

Теди страда от остеосаркома - нападателен рак на костите. В началото на май той стартира да изпитва болки, само че околните му помислили, че е от претоварване в тренировките по футбол.а По-късно се появява отток и накуцване. Следват редица проучвания, които демонстрират диагнозата - остеосаркома феморис сеситри - тип нападателен рак на костите. При изработен ядрено-магнитен резонанс са открити два тумора.

Самият Теди схванал, че страда от подлата болест от собствен другар, който му пратил известие за старта на акцията. Приел го доста мъчно.

" Искахме да запазим душeвността му и изчаквахме, само че се откри негов прочут, който му го сподели по подобен метод, че го пречупи ", споделя майка му Светлана, която е здравно лице и пробва да вдъхва сили и кураж на сина си. Тя е компактно до него в Германия.

" Направихме проучвания и просто нямаше време за очакване. Насрочихме интервенцията за предходната сряда. Няма да разясня какво ни костваше това, тъй като ужасът е неизразим. Ние като родители не можехме да приемем с каква експедитивност ракът унищожи крайника на нашето момченце ", изясни майката.

Операцията е траяла към 6 часа.  " Страхувахме се от всичко - първо от самата интервенция, след това от действителността. Премахнаха лявото му краче на 20 см от коляното, а в този момент следва един дълъг път на възобновяване. 

Кампанията по събирането на средства продължава и сега. 14-годишният Теди се нуждае от 300 000 евро.

" Колкото и да ни е мъчно, няма място за отричане. Теди би трябвало да се пребори с това заболяване и макар че няма да успее да сбъдне фантазията си - да стане футболист, той може да реализира редица други фантазии ", споделя майка му. В акцията се включиха от футболния Левски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР