14-годишният Денис Живков, обвинен в жестокото убийство на бездомника Красимир

...
14-годишният Денис Живков, обвинен в жестокото убийство на бездомника Красимир
Коментари Харесай

Невръстен убиец ще дочака процес зад решетките

14-годишният Денис Живков, упрекнат в жестокото ликвидиране на бездомника Красимир Куртев, ще дочака процеса си в ареста. Това реши дефинитивно Варненският апелативен съд, който удостовери наложената преди дни от окръжните магистрати най-тежка мярка за неотклонение на момчето.

На 20 януари то и 13-годишен негов комшия от ромската махала в кв. Владиславово пребиха до гибел с юмруци и ритници 53-годишния клошар, на който имали зъб поради скандал в пункт за вторични първични материали.

Убийството е осъществено по хулигански подбуди, по изключително непосилен метод и с особена свирепост. Два дни преди съдбовната развръзка двете момчета още веднъж налагали Красимир, като и преди този момент Денис е нападал неоснователно възрастни хора, бе припомнено в съда.

„Много скърбя. Искам да се прибера в нас“, сподели той пред магистратите. Въпреки че арест по отношение на малолетни се ползва в изключителни случаи, те потвърдиха извода на първоинстанционния съд, че нито родителските грижи, нито надзора на учебното заведение или на контрольор от Детска педагогическа стая биха осъществили надзор над младежа.

Тъй като той не е пълновръстен, по закон може да бъде осъден с отнемане от независимост от 3 до 10 година вместо полагащите се за тежкото закононарушение от 15 до 20 година или пожизнен затвор.

Съучастникът му пък не носи наказателна отговорност, тъй като е невръстен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР