14-годишната британка Хана Клугман затвърди статуса си на една от

...
14-годишната британка Хана Клугман затвърди статуса си на една от
Коментари Харесай

Исторически успех: 14-годишната британка Хана Клугман спечели престижната титла от Ориндж Боул във Флорида при 18-годишните

14-годишната британка Хана Клугман затвърди статуса си на една от най-перспективните тенисистки, сллед като завоюва влиятелната купа от шампионата " Ориндж Боул " във Флорида при 18-годишните.

Историческият шампионат е едно от най-големите събития в тениса при юношите дружно с шампионатите от Големия шлем, като едни от спечелилите са по-късно първенци и от Големия шлем, измежду тях Коко Гоф, Бианка Андрееску и София Кенин.

Клугман победи топ поставената Лаура Самсонова на четвъртфиналите и четвъртата сложена Ива Йович на полуфиналите, с цел да стигне до триумф с 6-3 6-3 над американката Тайра Грант на финала в неделя.

Тя е първата английска състезателка, спечелила купа при девойките, откакто предходната година приключи на второ място в шампионата до 14 години.

„ Чувството е необикновено. Миналата година стигнах до финала. Бях в действителност разочарована, че не взех успеха и явно, с цел да печеля успеха при 18-годишните, и да съм към момента единствено на 14, това е необикновено. Това към момента е единствено част от пътуването, дребна стъпка, само че е хубаво ", показа щастливата шампионка.

Успехът добавя брилянтния сезон за ученичката, която доближи първия си четвъртфинал в шампионат от Големия шлем за юноши на US Open, както и приключи подгласничка на двойки при девойките на Уимбълдън със сънародничката си Изабел Лейси.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР