14-годишен французин и специалист в 3D принтирането помага на медиците

...
14-годишен французин и специалист в 3D принтирането помага на медиците
Коментари Харесай

14-годишен французин печата 3D предпазни шлемове за френските медици

14-годишен французин и експерт в 3D принтирането оказва помощ на медиците в битката с новия ковид , съобщи Франс прес.

От стаята си в Париж Ромео Етезе печата на 3D принтери защитни шлемове за медиците. Момчето се е захванало с това изцяло гратис от началото на изолацията, наложена в страната и в този момент счита да форсира работата си.

" Сутрин ставам и първото нещо, което върша е да пусна всички принтери, след това пущам и компютъра си, по-късно проверявам малко уроците за учебно заведение, а следобяд диря стратегии за усъвършенстване на работата на компютъра ", споделя Ромео, който се е запалил по 3D принтирането от 10-годишна възраст. Сега той е съумял да създаде с 3D принтерите си в тясната си стая 1500 защитни шлема или по 80 дневно.

Още при започване на изолацията младежът си слага за цел да създава търсено здравно произведение в битката против ковид . Използва управления, които е разкрил в интернет. Само за няколко дни младежът основава първообраз на защитния шлем, а след това съумява да се снабди от съученик и от учебно заведение с няколко принтера и стартира производството. Първите модели са доставени на медиците в частна болница в квартала му в тринадесети парижки регион, в която се лекуват пациенти с COVID-19.

Помагат му четирима членове на фамилията му . Брат му пакетира продукцията, майка му приготвя доставките, а пастрокът оказва помощ в разнасянето на пакетите. Семейството финансира начинанието си посредством събиране на средства онлайн. Ромео дава обещание да създава и защитни шлемове за учебните заведения в квартала си, за чиновниците на здравна лаборатория и за институт за глухонеми, за които обичайните маски са проблем, защото не може да се чете по устните им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР