14 февруари 2021 г. 16-годишно момче е убито от токов

...
14 февруари 2021 г. 16-годишно момче е убито от токов
Коментари Харесай

Безхаберието е голямо и опасности дебнат отвсякъде. Фандъкова, спите ли?

14 февруари 2021 година 16-годишно момче е убито от токов удар откакто стъпва на шахта в центъра на София. Тогава институциите заедно започнаха да се вайкат и да имитират угриженост и дейности. Задействаха се някакви инспекции за положението на шахтите освен в столицата, само че и в цялата страна. Тези инспекции касаеха шахтите, през които минават всички градски връзки. Резултатите от тях не са напълно ясни и може би ще излязат на дневен ред след някой драматичен случай. Защото у нас по този начин работи.

Проблемите с шахтите в столицата нито са от през днешния ден, нито са от през вчерашния ден. Общината годишно заплаща десетки хиляди левове поради каузи и то единствено в случаите, при които има потвърдена виновност от страна на локалната администрация. Според информация на Lex.bg за последната година Следствен отдел към окръжна прокуратура е изгубила 11 каузи, заведени за произшествия в разнообразни столични квартали. Платени са над 150 хиляди лв. под форма на компенсации, само че какво от това?

Какво свършиха или не свършиха институциите до момента в който си прехвърляха отговорността след трагичния случай на 14 февруари с 16-годишния Людмил, остава под въпрос. Днес обаче още веднъж имаме мотив да си приказваме за това какъв брой оспасна е градската среда и по какъв начин институциите нехаят. В обедните часове на 30 ноември бременна млада жена пропада в шахта в центъра на столицата измежду бял ден. Състоянието й не е ясно.

Ясно е обаче, че българските институции настойчиво спят. Спят пред заплахите, които дебнат нас зад всеки ъгъл. Или ловко си затварят очите пред тях, тъй като другояче ще би трябвало да свършат някаква работа, да санкционират някого, който не би трябвало да санкционират. Резултатите са печални за нас - елементарните хора. И до момента в който у тези, от които зависи нещо, няма възприятие за отговорност, само че пък има добре приспана съвест, ще броим трагични произшествия и ще се молим казусът с Людмил да не се повтори, а 38-годишни млади дами няма да изгубят бебетата си, тъй като са дръзнали да се разходят в центъра на София.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР