14 души са загинали при взрива във въглищна мина в

...
14 души са загинали при взрива във въглищна мина в
Коментари Харесай

Десетки загинали при взрив в турска мина

14 души са починали при гърмежа във въглищна мина в окръг Бартън, Северозападна Турция, заяви през днешния ден министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, представен от турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Министър Сойлу уточни, че общо 110 чиновници са били на работа в рудника в региона на град Амасра в петък вечер.

В зоната, в която е станала е детонацията, е имало 49 чиновници. 21 души са били признати в болница, а седем се транспортират към лечебни заведения сега. За страдание 14 от приетите в болница са умряли, сподели министър Сойлу, който дойде в Бартън, осведоми ТРТ-Хабер.

Експлозията в 18:15 ч. евентуално е станала поради струпване на газ гризу, уточни турският министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез, който също е в региона, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.



Синдикатът на миньорите " Маден-Иш " по-рано заяви, че е гърмежът е станал поради струпване на газ гризу.

В региона са изпратени екипи на турската държавна Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), на жандармерията, пожарната, както и доста коли за спешна помощ. Продължават напъните за избавяне на затрупаните миньори, написа Българска телеграфна агенция.

Главната прокуратура на Бартън е подхванала следствие по отношение на нещастието, осведоми ТРТ-Хабер.

Утре се чака президентът Реджеп Тайип Ердоган да замине за Бартън. Ердоган анулира планувано посещаване в окръг Диарбекир (Югоизточна Турция), показва ТРТ-Хабер.



През последните години имаше редица тежки произшествия в рудници в разнообразни елементи на Турция. През май 2014 година във въгледобивна мина в Сома, Западна Турция, при детонация починаха 301 чиновници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР