14 души са изследвани със симптоми за трихинелоза в Бургаска

...
14 души са изследвани със симптоми за трихинелоза в Бургаска
Коментари Харесай

Страшна болест върлува в Бургаско

14 души са изследвани със признаци за трихинелоза в Бургаска област, 5-има от тях са потвърдено заболели и сега се лекуват в Инфекциозното поделение на УМБАЛ Бургас, останалите са със сходна симптоматика, само че на този стадий няма безапелационни доказателства, че са повалени от подлото чревно заболяване, прецизира " Флагман ".

Както през вчерашния ден съобщихме диагностицираните трябват да се лекуват със скъпо лекарство, което убива мигновено бактерията, само че към този миг няма задоволително ресурс и се ползва лекуване с антибиотик.

Заразените са от три огнища – две в Карнобат и едно в Обзор. Един от повалените е мъж от ромски генезис, който е намерил захвърлено месо в резервоар и го е консумирал, разбра Флагман.бг.

РЗИ и Агенция по храните в Бургас са вдигнати на крайник от два дни и пробват да се оправят със болестта в зародиш, с цел да няма зараза тъкмо преди коледните празници. Припомняме, че епидемията потегли от незаконен свинарник в Карнобат, стопанисван от локалния животновъд Петър М., прочут в града с прозвището Гущера.

Според наши читатели той хранел прасетата с плъхове, лисици и всевъзможни твари, които живеели към гробището, не поддържал никакви хигиенични правила и не карал месото от закланите животни за проба. Самият Петър е един от повалените. Очаква се да му бъде повдигнато обвиняване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР