14 български фехтовачи ще участват на Европейските игри 2023, които

...
14 български фехтовачи ще участват на Европейските игри 2023, които
Коментари Харесай

Фехтовачите ни заминаха за Европейските игри в Полша с амбиции за медали

14 български фехтовачи ще вземат участие на Европейските игри 2023, които се организират от 21 юни до 2 юли в Полша. На шпага ще се състезават Йордан Гълъбов, Светлозар Искров, Илия Чакъров, Марин Атанасов и Михаела Стефанова.
На рапира ще взе участие Васил Чепишев, а на сабя - Иван Мандов, Виктор Филев, Димитър Райкин, Тодор Стойчев, Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Белослава Иванова. Треньори на състезателите са Ивайло Воденов и Йордан Гълъбов.
Надпреварата в шампионата по фехтовка стартира в неделя, 25 юни, с боевете на рапира дами самостоятелно и сабя мъже самостоятелно. Надеждите за медали в българския тим са свързани с Йоана Илиева, която преди по-малко от седмица записа рекордно за фехтовката ни класиране – шеста на сабя на Европейското състезание за дами в Пловдив.
Йордан Гълъбов също игра ослепително в Пловдив и се класира седми. Ако покаже същите умения и самообладание, той може да е измежду кандидатите за орден на шпага и в Краков.
През последните няколко сезона женският ни тим на сабя непрекъснато усъвършенства играта си и ще се бори за призово място на Европейските игри.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР