14 автора с 24 стихотворения участваха в конкурса за млади

...
14 автора с 24 стихотворения участваха в конкурса за млади
Коментари Харесай

Наградиха участниците в младежкия поетичен конкурс, посветен...

14 създателя с 24 стихотворения участваха в състезанието за млади поети, разгласен от Община Смолян и Клуба на дейците на културата(КДК), заяви писателят Светозар Казанджиев от КДК. По правилник стиховете са отдадени на Родопите. Авторите им са от 14 селища на страната - Варна, Шумен, Кюстендил, Габрово, Ямбол, с. Столетово, Карловско, Видин, Лом, с. Горно Дряново, Благоевградско, Момчиловци, Смолянско и други

Творбите бяха оценени от професионално жури в състав: проф. Елена Николова, учител във филиала на ПУ „ Паисий Хилендарски ”, Величка Петкова, поетеса, член на Съюз на българските писатели, публицист и Захаринка Куцева, поетеса, член на Дружеството на Съюз на българските писатели в Смолян, учител по БЕЛ.

Първа премия не се присъжда. Втора премия се дава на Рамадан Капсъзов от с. Горно Дряново, Благоевградско за стихотворението му „ Земя на правоверни еретици ”. Трета премия се присъжда на Александра Александрова от гр. Габрово за стихотворението й „ 110 мига душа ”.

Журито дава три поощрителни награди на Димитрина Иванова от Асеновград за стихотворението й „ Отиват си родителите ”, на Таня Германова от с. Момчиловци за стихотворението й „ Една жена ” и на Габриела Тодорова от гр. Шумен за стихотворението й „ Свободната планина ”.

Номинираните създатели ще получат Грамота за присъединяване в състезанието и парична награда от уредниците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР