14 акта са съставили екоинспекторите в Пловдив при направените над

...
14 акта са съставили екоинспекторите в Пловдив при направените над
Коментари Харесай

Екоинспекторите от Пловдив се отчетоха с 14 акта за юли

14 акта са съставили екоинспекторите в Пловдив при направените над 130 контролните инспекции през месец юли, оповестиха от Регионалната ревизия по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ - Пловдив). Установени са административни нарушавания на екологичното законодателство.

Най-чести са откритите нарушавания на Закона за водите . Актове за превишаване нормите на самостоятелните емисионни ограничавания са връчени на ВиК-оператора за открити нарушавания в гр. Кричим и на цех от военнопромишления комплекс в гр. Сопот .
 Министерство на околната среда и водите с проект за деяние за промишленото замърсяване
Министерство на околната среда и водите с проект за деяние за промишленото замърсяване

Предвидени са 15 млн. лева за мониторинговата мрежа от станции

За заустване на непречистени отпадъчни води без издадено позволение или за позволение с изминал период на деяние ще бъдат глобени Цех за произвеждане на плодови артикули в с. Катуница, общ. Марица, както и ВиК-оператора, обслужващ канализационната система в с. Кочево, общ. Садово. След осъществена инспекция по получен сигнал и открит злепоставен сектор на канализационна мрежа, в резултат на което е имало приключване на непречистени отпадъчни води в гр. Първомай, на сдружение " Водоснабдяване и канализация " ЕООД - Пловдив също е формиран акт за определяне на административно нарушаване.

Нарушителите на Закона за непорочност на атмосферния въздух - на община Куклен са получили актове за непостигане на годишно понижение на броя на превишенията на средноденонощната норма за фини прахови частици. С акт е и едноличен търговец в с. Труд, общ. Марица за непредставена информация за потреблението на разтворители.
 Прокуратурата в Шумен се самосезира след медийни изявления във връзка замърсяване с отпадни води
Прокуратурата в Шумен се самосезира след медийни изявления във връзка замърсяване с отпадни води

Ще бъде осъществена инспекция, която да установи има ли данни за осъществено закононарушение срещу околната среда

Три от актовете са за нарушавания на Закона за биологичното многообразие. Те са формирани на физическо лице - притежател на зоомагазин в гр. Пловдив, който не е внесъл в изискуемия период нужните документи за регистрация на три екземпляра сив папагал жако, каквито са условията на Европейския правилник за отбрана на типовете от дивата флора и фауна посредством контролиране на търговията с тях.

Шестдесет инспекции през юли са направили специалистите на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив по повод съблюдаване законодателството за ръководство на отпадъците . Съставен е акт на кмета на община Първомай за неизпълнено наставление за разчистване на нерегламентирани замърсявания на територията на града и прилежащите територии. Установено е и нарушаване на сдружение за непредоставяне на информация в период за иден трансграничен транспорт на боклуци.

Констатирани са и нарушавания от страна на кметовете на община Пловдив и на община Карлово за несъблюдение на условия, сложени в Комплексните разрешителни на районните депа за неопасни боклуци, за което следва да бъдат глобени.
 Европейска комисия със забележки към България поради замърсяване на водите с нитрати
Европейска комисия със забележки към България поради замърсяване на водите с нитрати

Прекомерното торене продължава да бъде проблем в доста елементи на Европейски Съюз

През миналия месец екоинспекцията е провела контролни измервания на равнищата на шума , предаван в околната среда в два обекта (Млекопреработващо дружество в с. Дълбок извор, общ. Първомай и в Цех за произвеждане на шнурове за мартеници и текстилни въжета в с. Труд, общ. Марица), които са посочили, че измерените стойности подхождат на законоустановените правила.

През летния месец Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив е направила и инспекции на билкозаготвителни пунктове за съблюдаване условията на Закона за лечебните растения . Осъществен е надзор в предпазените местности " Усойката " и " Марциганица ", както и в резерват " Червената стена ", правени са инспекции за определяне на положението на предпазени вековни дървета . При тези инспекции не са регистрирани нарушавания на екозаконодателството.

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив е избавила и 13 предпазени диви птици, като след получени сигнали е изпратила за лекуване в Спасителния център за диви животни - гр. Стара Загора девет бели щъркела, сова, кукумявка, кълвач и бързолет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР