14.06, София - След представяне на 49 участника, Юсиф Басил

...
14.06, София - След представяне на 49 участника, Юсиф Басил
Коментари Харесай

21 от най-добрите пилоти в България ще се състезават в най-голямото дрифт събитие тази тази година - Red B...

14.06, София - След показване на 49 участника, Юсиф Басил (глобален маркетинг управител на Red Bull Car Park Drift) и Стефан Петров (професинален дрифт пилот) излъчиха 21 финалиста, които ще се състезават за националната купа на 24-ти юни в центъра на столицата. Победителят ще има опцията да показа страната ни на световния край в Доха, Катар през декември тази година. Част от критериите, по които участниците се правят оценка са осъществяване на форми, допиране на сложени обекти по трасето, прекосяване през конуси, повдигане на дим от гумите.

По време на квалификациите Ангел Каранйотов и Стилиан Тричков съумяха да доближат оптималния брой от 160 точки за един рън, което ги подреди измежду любимците за финала.

В топ 21 с доста дребна разлика са Стефан Цанков, Кристиан Атанасов и Вилиян Валентинов.

С еднакъв брой от 147 точки са Християн Ангелов, Павлин Пенев и Стефан Зашев.

На 24-ти юни от 17:00ч. феновете на моторни спортове ще станат очевидци на неповторимо дрифт шоу, протичащо се на емблематична за столицата локация.

За Red Bull Car Park Drift
е събитие в региона на моторните спортове, което се концентрира върху изкуството на дрифта. Началото му е сложено в Ливан през 2008 година и от този момент набира известност в редица страни по света.

.

Събитието има за цел да покаже дрифт уменията на локални водачи и да даде платформа за съревнование и проява на гения им.

 

След триумфа си в Ливан, уголемява обсега си и излиза отвън страните от Близкия изток, като доближава до разнообразни точки по света, в това число Бразилия, Румъния, Южна Африка, Япония и доста други.

През годините развива своя формат, с цел да направи надпреварата по-вълнуващо и предизвикателно.

.

Red Bull Car Park Drift дава приоритет на сигурността и развиването на уменията. От участниците се изисква да съблюдават разпоредбите за сигурност, в това число потреблението на подобаващи защитни ограничения и модификации на колите.

 

Състезанието предизвиква водачите непрекъснато да усъвършенстват техниките си за дрифт, разширявайки границите на опциите си.

Второто издание в България на Red Bull Car Park Drift се усъществява с поддръжката на WINBET, Puma,Devin, Transpress и Raffy Bar and Gelato.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР