138 плувци от България, Русия, Молдова и Беларус се включиха

...
138 плувци от България, Русия, Молдова и Беларус се включиха
Коментари Харесай

138 плувци се пуснаха в първия маратон Свети Влас

138 плувци от България, Русия, Молдова и Беларус се включиха в първия маратон по плуване в открити води „ Свети Влас “. Надпреварата се организира на плаж „ Венид бийч “ до Марина Диневи в Диневи Ризорт, а състезателите бяха разграничени в осем възрастови групи. Най-бързи от всички по двукилометровото трасе бяха Никита Бортников от Молдова и Яна Боева от клуб „ Черноморец “ Бургас. Те си потеглиха с шампионските купи и със специфични награди от компания „ Финис “ - България.

В надпреварата се пуснаха и повече от 80 деца, които плуваха 1000 м и демонстрираха майсторство и дух на спечелили. Всички получиха материални награди и късмет да премерят сили със противници на своята възраст.

- Не чаках толкоз доста участници в маратона, само че изненадата беше приятна – сподели шампионката при дамите Яна Боева, откакто получи трофея си. – Победата е скъпа, тъй като отива за плувен клуб „ Черноморец “, където ще въодушеви още деца да спортуват. А плуването възпитава доста качества. Тук имаше момчета и девойки от Варна, Бургас и София, а аз се веселя, че мога да им дам персонален образец по какъв начин се побеждава.

Във възрастовата група при мъжете и дамите от 18 до 29 години се включиха професионални състезатели от Молдова и Русия, а всички участници съумяха да усетят духа на огромното съревнование.

Главни уредници на събитието бяха трима плувни ветерани, майстори на спорта по скоростно плуване - Петър Георгиев, и Златко и Людмила Белчеви от Свети Влас. Главният арбитър Петър Георгиев остана удовлетворен от надпреварата и от организацията. „ Маратонът мина сполучливо, а най-радостно беше, че пристигнаха доста деца – сподели той. – Благодарим на спонсорите - кметството в Свети Влас, „ Диневи груп “, Марина Диневи и „ Финис “ – България. Надявам се идната година да се срещнем още веднъж. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР